Foto: Srpskainfo

Dres u kojem je Maradona odigrao posljednju utakmicu u karijeri u Dubaiju nalazi se u Banjaluci, u vlasništvu kolekcionara Borisa Vrhovca.

Umro je definitivno najveći fudbaler svih vremena, veliki Maradona. Imao sam tu čast da ga sretnem tri puta, bio je neposredan, volio je da se druži s ljudima – kaže Vrhovac.

– Nakon tog njegovog posljednjeg meča sam dobio dres koji se sada nalazi u mojoj kolekciji. Ne mogu da nađem riječi da opišem kako se osjećam, svijet je ostao bez velikog čovjeka, fudbalera – dodaje Vrhovac za Srpskainfo.

Upoznao je Vrhovac i Pelea, a o pitanju o kojem svijet nema jedinstven odgovor, da li je bolji Pele ili Maradona, Vrle nema dilemu.

– Jedan je Maradona. On je bio okrenut ljudima, družio se sa djecom, a na terenu je bio virtuoz. Što je bio naravno i Pele. Međutim, Brazilac je zatvorenik i mislim da nikada neće imati popularnost koju je stekao Maradona. Pokazali su to i poslednji događaji, Argentinci su tokom Dijegove operacije pjevali ispred sale, u bolnici.

– Mislim da će njegov odlazak biti jedna od najvećih sahrana svih vremena, da će njegov grob biti mjesto najvećeg okupljanja – rekao je Vrhovac koji se sa Maradonom sreo tri puta.

– Velika mi je čast što sam ga upoznao. Rastali smo se kao najveći prijatelji, uz zagrljaje – jednostavno takav je bio Dijego – kaže Vrle.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )