Foto: OK BIH/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta, a kada su u pitanju takmičari, prve će nastupiti Tatjana Đekanović iz Teslića u streljaštvu i perspektivna Mostarka Lana Pudar u plivanju.

Bosnu i Hercegovinu će u Tokiju ukupno predstavljati sedam sportista, Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (tekvando) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

Tatjana Đekanović i to 24. jula u kvalifikacijama takmičenja u gađanju vazdušnom puškom. Istog dana, ali nešto kasnije nastupa Lana Pudar, od koje se mnogo očekuje, plivaće 24. jula u trci na 100 metara leptir. Polufinale je na rasporedu 25., a finale 26. jula.

Emir Muratović će 27. jula plivati na 100 metara slobodnim stilom, a tri dana kasnije ga očekuje trka na 50 metara.

Amela Tuku 31. jula očekuje disciplina 800 metara, 1. augusta su na rasporedu polufinalne trke, a tri dana kasnije finale.

U međuvremenu će nastupiti i Mesud Pezer 3. avgusta i to u kvalifikacijama takmičenja u bacanju kugle. Finale će se održati 5. augusta. Nastup Nedžada Hasića u taekvandou se očekuje 25. jula u kategoriji do 68 kg, a radi se o eliminacionoj borbi.

Osvajačica brojnih medalja džudistkinja Larisa Cerić već ima iskustva na OI jer je nastupila i u Riju. Nju 30. jula očekuje eliminacijska borba, a taj dan će se održati i finale kategorije do 78 kg.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )