Foto: azra

Odavno je poznato da su palačinke omiljeni na porodičnim trpezama. Vole ih i veliki i mali. Možete ih pripremiti slane, slatke, pohovane… Kako god punjene palačinke s piletinom okupit će porodicu za stolom

 

Sastojci:

jaje

50 gr heljdinog brašna

30 g zobenog brašna

50 ml mlijeka

80 ml mineralne vode

100 g špinata

230 g bijelog graha

kašika grčkog jogurta

limunov sok

so

biber

paradajz

piletina

 

Postupak:

U zdjeli izmiješajte jaje, heljdino i zobeno brašno, so, mlijeko i mineralnu vodu dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ne želite da vam smjesa bude pregusta i da se ne može lijepo razliti. Na dobro zagrijanu tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja, ulijte smjesu za palačinke, te pecite dok obje strane ne budu pečene. Za hummus od bijelog graha i špinata potrebno sve sastojke izmiksati u blenderu. Ako koristite svježi baby špinat, možete ga kratko termički obraditi na maslinovom ulju i dodati bijeli luk za još bolji okus. Za hummus izmiksajte špinat, grah, grčki jogurt, limunov sok, so i biber dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako želite, možete dodati i malo bijelog luka. Svaku palačinku dobro premažite hummusom, dodajte komadiće piletine i svježi paradajz, te zarolajte. Palačinku možete jesti odmah ili nakon nekoliko sati.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )