Foto: Instagram

Srpska reperezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, prvu za Srbiju u Tokiju!

Mandićeva je u finalu savladala Korejku Dabin Li rezultattom 10:7 i tako ponovila uspjeh iz 2012. godine kada je takođe uzela najsjajnije odlučje. Samo što se povoga puta okitila u kategoriji 67 + kilograma.
 
Milica je tokom dana najprije u četvrtfinalu savladala Poljakinju Aleksandru Kovaljčuk sa 11:4, dok je sa 7:5 bila bolja od Francuskinje Altee Laurin koja je u međuvremenu osvojila bronzu.
 
Srpska takmičarka je već na startu povela sa 5:0! Najprije je to bio udarac nogom u glavu za tri poena, zatim i nogom u oklop za dva poena. Korejka je na početku druge dionice uzela jedan poen, a tom prilikom nije pomogao ni čelendž koji je tražio Miličin trener Dragan Jović.
 
Nedugo zatim čelendž je tražio i trener Korejke, nezadovoljan što je Milica u direknrtom duelu sa Li dobila jedan poen. Tom prilikom je i rivalka uzela dva, a na semaforu je stajalo 6:3 za Milicu.
 
Korejka je na ulasku u posljednji minut uzela joj jedan poen udarcem rukom, a zatim je i izjednačila na 6:6 prije nego što je i Milica stigla do poena rukom (7:6). Potom i još tri u finišu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )