Foto: FK CRVENA ZVEZDA

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Spartak u Subotici rezultatom 2:1 u utakmici 23. kola Super lige Srbije i to nakon preokreta u posljednjih deset minuta.

Poveo je Spartak poslije sjajne akcija u režiji Srećkovića i Šimure. Odličnu dubinsku loptu iz te kreacije na kraju je mladi Nikola Furtula iskoristio tako što je pobjegao Pankovu i Gajiću i “bonuo” Borjana, a ovaj gol je dobio još više na značaju jer je ovaj momak do skora igrao u trećoj ligi za Hajduk iz Kule.

Crvena zvezda je krenula od samog starta drugog dijela na gol domaćina. Svi igrači srpskog šampiona su bili na polovini terena, a ređale su se šanse za crveno-bele. Prvo je posle prodora Srnića neko od igrača Spartaka pogodio stativu, lopta se odbila do Milunovića čiji udarac glavom sa gol-linije skida Dunđerski. Potom je novu, u nizu prijetnji režirao Ben koji je gađao sa distance, ali preko gola.

Branio se Spartak i to vrlo dobro, a Zvezda je pritiskala sve jače. “Pucali” su redom Ben, Ivanić, Falćineli, ali je Dujmović sa svojim defanzivcima čuva mrežu netaknutom! Gavrić je potom bio u sjajnom solo prodoru, ali je završni udarac bio neprecizan. Međutim, Zvezda je konačno stigla do gola i to iz svog najboljeg oružja – prekida. Ben je odlično izveo korner, Milunović je skrenuo loptu do Ivanića koji sa druge stative matira Dujmovića.

Totalni preokret viđen je samo sedam minuta kasnije i ponovo iz prekida! Još jednom je Ben odlično centrirao iz kornera, Sanogo se pojavio iz drugog plana i prosledio loptu u mrežu za totalni preokret i erupciju oduševljenja klupe crveno-bijelih! Čak je i Dejan Stanković otišao do svojim pulena da podijeli radost.

Na kraju je rezultat ostao 2:1 za Zvezdu koja je tako održala šest bodova prednosti, uz utakmicu manje, u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )