Foto: Facebook

Almir Raščić preminuo je danas.


U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je preminuo Goraždanin Almir Raščić (39), koji je teško ranjen u napadu prije deset dana ispred zgrade u Goraždu u kojoj je živio. Ova tragična informacija je potvrđena portalu "Avaza".
 
Iako je, uprkos lošim prognozama ljekara, nada u porodici, kod prijatelja i sugrađana tinjala do zadnjeg trena, povrede glave bile su preteške i nakon devet dana u induciranoj komi Almirovo srce prestalo je da kuca danas u 17.30 sati.
 
U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu.

"Istraga je u toku. I dalje se prikupljaju dokazi, poduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o krivičnom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju materijalni dokazi, obavljaju razgovori sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo vam ništa više reći", kratko je za "Avaz" rekao kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.
 
Podsjećamo, Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot. Njegov brat Admir Raščić, je igrao i za Željezničar i za Sarajevo. Trenutno je član stručnog štaba U21 reprezentacije BiH. Njihov otac je Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH te predsjednik Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )