Foto: pixabay

Greška u automatizovanim sistemima za čekiranje izazvala je haos

Letovi sa aerodroma širom Velike Britanije kasnili su u utorak uveče nakon što je "tehnički problem" izazvao kvar elektronskih sistema za čekiranje.
 
Haos na aerodromima potrajao je satima, a putnici su se žalili da zbog gužvi nisu mogli imali pristup toaletima ni vodi.
 
Aerodromi "Hitrou", "Getvik", "Birmingem", "Bristol", "Mančester", "Njukasl" i "Edinburg" potvrdili su probleme sa sistemom što je dovelo do ogromnih kašnjenja, piše Bi-Bi-Si.
 
Problem sa sistemskom mrežom otkriven je u 19.44, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova u sredu. "E-kapije na aerodromima u Ujedinjenom Kraljevstvu ponovo su pokrenute ubrzo posle ponoći", objavili su, dodajući da "ni u jednom trenutku nije bila ugrožena granična bezbjednost i da nema naznaka zlonamjerne sajber aktivnosti".
 
Na britanskim aerodromima i železničkim stanicama postoji preko elektronskih sistema za onlajn čekiranje koji, obično, omogućavaju brzu uslugu zahvaljujući sistemu za prepoznavanje lica za građane Velike Britanije i EU.
 
Ovo nije prvi put da su IT problemi izazvali zastoj na aerodromima u Velikoj Britaniji. U avgustu prošle godine, problem u kontroli vazdušnog saobraćaja izazvan kvarom u kompjuterizovanom sistemu planiranja letova doveo je do otkazivanja 1.500 letova, što je uticalo na planove više od 700.000 putnika.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )