Foto: InfoBijeljina

U Univerzitetski klinički centar Tuzla dana, 23.04.2024. godine u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovezena su tri pacijenta, nakon što su učestvovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku, saopšteno je iz UKC-a Tuzla.

- Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.
 
Pacijentkinja inicijala G.C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizovana je na Odjeljenju opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentkinja je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg opšteg stanja, bez tegoba.
 
Pacijent inicijala M.F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizovan je na Odjeljenju opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg opšteg stanja, bez tegoba - navode iz UKC-a Tuzla.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )