Foto: sport avaz

Lionel Messi juče je uručio pisani zahtjev rukovodstvu Barselone u kojem je naveo da želi napustiti katalonski klub ove godine.

Španski i argentinski mediji javljaju da je Messi rukovodstvu Barselone poslao poruku faksom u kojoj je naveo da ne želi narednu sezonu ostati na Nou Campu, već da želi raskid ugovora i mogućnost da bez odštete napusti klub.

Španski mediji javljaju da je rukovodstvo Barselone odmah odgovorilo na Messijev upit i poručilo mu da odbijaju molbu jer nema pravne osnove za takav raskid ugovora.

Catalunya Radio navodi da je Messi nedavno razgovarao s Pepom Guardiolom i da je upravo ovaj razgovor bio presudan u Messijevoj odluci da napusti klub u kojem je proveo 20 godina. Ovaj medij naglašava da City na raspolaganju ima 300 miliona eura za dovođenje novih igrača.

Messi trenutno ima važeći ugovor po kojem u Barseloni ostaje do kraja juna naredne godine. U ugovoru se navodi da Messi može ranije napustiti Barselonu, ali uz plaćenu odštetu od 700 miliona eura ili pak uz najavu odlaska najmanje godinu ranije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )