Foto: Telegram

U Ankari su danas na inicijativu Sjedinjenih Američkih Država održani rusko-američki pregovori, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Ovi pregovori su zaista održani“, potvrdio je portparol za Sputnjik.

Peskov, međutim, nije otkrio nikakve druge detalje razgovora.

Prethodno su zapadni mediji javili da su se u Ankari sastali direktor CIA Vilijam Berns i direktor Spoljne obavještajne službe Rusije Sergej Nariškin.

Tema razgovora su zarobljeni američki državljani i nuklearni rizici - prenosi novinarka CNN-a, pozivajući se na predstavnika Bijele kuće.
 
Prema njenim riječima, Berns neće razgovarati o mirnom riješenju sukoba u Ukrajini.

Za osuđenu američku košarkašicu se ne prelazi toliki put a nuklearna tema što se tiče Rusije nije u domenu Nariškina,jedino ako se ne priča o "prljavoj" bombi Ukrajine!?

Prema saznanjima pojedinih analitičara iz Ukrajine i Rusije ,tajni pregovori traju o okončanju rata duže od mjesec dana! Rusi su skrenuli pažnju na retoriku nakon "odlaska" iz Hersona a o čemu govore pomenuti analitičari a primjetna je i promjena retorike Zelenskog tokom vikenda!

Pojedini analitičari upozoravaju da bi se Rusiji moglo ponoviti da budu "izigrani" kao kod Kijeva i da se "pokaju" za gest "dobre volje"!

Sjetimo se Buče i optužbi za zločine,prekid pregovora i otkazivanje dogovorenog, mada je ovaj put to izostalo!

Eventualni napredak "nepostojećih pregovora" vjerovatno bi rezultirao okončanjem sukoba na proljeće iduće godine!


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )