Foto: FEHIM DEMIR / EPA

Dvadesetšesti Sarajevo Film Festival biće održan od 14. do 21. avgusta u izmjenjenom formatu, sa smanjenim kapacitetima dvorana i kina, dok će dio programa biti dostupan onlajn.

Za sve one iz cijele BiH koji žele ostati u kući, za one koji žele posebno filmsko iskustvo i festivalsku atmosferu u svom domu, Sarajevo Film Festival je omogućio posebnu onlajn platformu.

Prijavom na ondemand.sff.ba publika na svom uređaju, samostalno ili u društvu, ima priliku uživati u više od 180 najnovijih filmova iz domaće, regionalne i svjetske produkcije, uz nekoliko savremenih filmskih klasika, pet ekskluzivnih intervjua sa zvijezdama festivala i 10 panel diskusija na temu savremene kinematografije. Za one koji nisu u BiH, paketi s ponudama su prema kategorijama dostupni i za teritoriju regije i svijet.

Filmovi iz programa U fokusu, TeenArena, Posvećeno (filmovi ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva Michela Franca), Partner Presents, BH Film, te filmovi iz programa Suočavanje s prošlošću, biće dostupni sedam dana, od 15. do 21. avgusta.

Izbor filmova i serija iz programa Takmičarski program – igrani film, Takmičarski program – dokumentarni film, “Open Air”, Pretpremijere serije, “Kinoscope”, Dječijeg programa i filmovi iz programa Dan ljudskih prava – na onlajn platformi će biti dostupni dan nakon prikazivanja na festivalskoj lokaciji.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )