Foto: Srpskainfo

Fudbalski klub Borac je nakon deset godina veoma blizu osvajanja druge titule šampiona u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Ekipa sa Gradskog stadiona može titulu da ovjeri u nedjelju (17 časova)u duelu protiv Tuzle Siti.

Banjalučani su prvu titulu osvojili 2011. godine a zanimljivo da su za obje značajne bile pobjede na „Grbavici“. Malo ko je vjerovao u ovakav rasplet sezone kada je Velež u Mostaru 5.marta savladao Borac 2:0. Ali uslijedila je serija od 13 mečeva bez poraza (deset u prvenstvu) i Banjalučani su na prvom mjestu.

Desni bek Siniša Dujaković je član obje generacije koje pišu istoriju kluba.

– Imamo veliki motiv da u nedjelju ostvarimo pobjedu i da teoretski osiguramo titulu šampiona. Iskreno ova titula će mi biti draža iz više razloga. Prvi je što sam dao veći doprinos uspjesima tima, tad sam još bio junior imao sam četiri ili pet nastupa. Drugi je činjenica što nam niko nije davao šanse na polusezoni posebno na startu drugog dijela nakon poraza od Veleža. Ali digli smo se iz svih problema. Trijumf u Širokom u Kupu nam je vratio samopouzdanje, a svakom pobjedom je bila sve bolja atmosfera. Rasli smo kao tim. Nadoknadili smo minus 13 a dodatni motiv nam je svakako dala i ova “hajka“ federalnih medija. Svaka naša pobjeda je stavljena „pod lupu“, a ekipa je pokazala kvalitet, izašli smo još jači i sjajnom serijom rezultata došli u situaciju da se borimo za“duplu krunu“ – rekao je Dujaković.

Desni bek se osvrnuo i teške periode.

– Za ovih deset godina bilo je zaista puno uspona i padova. Ispadali smo iz lige vraćali se i ako osvojimo ovu titulu ona će biti melem za sve loše stvari koje smo prošli. Znamo svi kako smo ispadali, nekad i administrativnim putem – sjetio se Dujaković.

Darko Maletić je bio član šampionske generacije i ističe da je teško porediti sezone.

– Borac je odigrao odlično drugi dio sezone i sad ostaje još jedan korak do titule i nadam se da će ga napraviti već u nedjelju. Teško je porediti sezone. Mislim da je teži posao imala ova generacija koja je tako blizu trofeja. Mi smo imali ligu sa 16 timova, oni sa 12, više je derbija, težih mečeva, a uz to su uspjeli da nadoknade veliki zaostatak za Sarajevom – istakao je Maletić.

Sadašnji trener Ljubića takođe ističe i određene razlike u kompoziciji tima.

– Naša generacija je igrala tvrdo na rezultat. Imali smo kvalitetnu odbranu a Asmir Avdukić je bio u fantastičnoj formi, mislim da smo primili najmanje golova. Ova generacija je najefikasnija u ligi, igraju atraktivno. Ono što je sličnost je da su obje ekipe imale zaista kvalitetne igrače koji su svojim potezima mogli da povuku ekipu kad ne ide – dodao je Maletić.

Boris Raspudić smatra da je njegovoj generaciji ipak bilo teže na putu do titule.


– Mislim da je nama bilo teže. Finansijski smo lošije stajali i nismo imali adekvatnu logistiku, kakvu klub ima danas na svim nivoima. Izdržali smo zaista svašta na putu do titule šampiona. Ovim ne želim da umanjim rezultate ove generacije, koji su zaista odlični i po meni ekipa zaslužuje sve pohvale. Iskreno im želim da urade ono što naša generacija nije a to je da osvoje „duplu krunu“. Imaju kvalitet u igračkom i stručnom kadru, odličnu atmosferu i svakom pobjedom su rasli kao tim. Mislim da su ih mnogi otpisali nakon Veleža a oni su se vratili na sjajan način. Napravili su odličnu seriju rezultata a imali su i više rivala u borbi za trofej u odnosu na nas. Dok smo se mi borili sa Željezničarom, oni su imali Sarajevo, Velež, Zrinjski. Takođe su jaki Tuzla i Široki i zato bih volio da ovu sezonu krunišu na najbolji mogući način – poručio je Raspudić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )