Foto: Telegram

Ukrajinske vlasti moraju da shvate da im odbijanje pregovora sa Rusijom može donijeti gubitak nacionalnog suvereniteta, i da o tome moraju da razmišljaju trezveno, a ne pod dejstvom droga, rekao je zamijenik predsjednika Savjeta bezbjednosti RF Dmitrij Medvedev.

- Na kraju krajeva, to prijeti Ukrajini – odbijanje pregovora u suštini vodi do gubitka nacionalnog suvereniteta. I to je apsolutno očigledno. Vlasti u Kijevu to treba da shvate. I treba da donesu ove odluke o tome da li da nastave pregovore ili da odustanu od njih, ali ne pod uticajem kokaina ili drugih stimulansa koji se tamo koriste, već hladne glave - rekao je Medvedev u intervjuu za Al DŽaziru.
 
On je dodao da je trenutna pozicija Kijeva povezana i sa "žrtvama i razaranjima", a da na kraju Ukrajina može "izgubiti i druge teritorije".



Medvedev je rekao i da se bezbednosna arhitektura u svetu već promijenila i da to svi prepoznaju, i da bi posle ruske specijalne operacije u Ukrajini, umjesto američko-centričnog, trebalo da se stvori uravnotežen sistem zasnovan na interesima svih zemalja.
 
- Znate, sve se već promijenilo, svijet se promijenio, i bezbjednosna arhitektura se promijenila. Svi to prepoznaju - rekao je on.
 
Zamijenik predsjednika Savjeta bezbjednosti RF je podsetio da je glavni cilj ruske specijalne operacije zaštita građana Donbasa, kao i "demilitarizacija i denacifikacija".

- Na kraju krajeva, sve ovo bi zaista trebalo da dovede do formiranja nove arhitekture međunarodne bezbednosti, a ne američko-centrične, gde je Vašington na čelu čitavog međunarodnog bezbJednosnog sistema - dodao je on.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )