Foto: Screenshot/Twitter

Robert Prosinečki, proslavljeni fudbaler i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, je posjetio klub za koji je nastupao u sezoni 2001-02.

Robert Prosinečki, proslavljeni fudbaler i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, je posjetio engleski klub Portsmut. Klub za koji je nastupao u sezoni 2001-02.
 
Bivši član engleske Premijer lige i sadašnji član Čempionšipa je organizovao noć Roberta Prosinečkog nakon utakmice sa Šefild Venzdejem. U ovom klubu ga smatraju jednim od najboljih igrača koji su obukli njihov dres.
 
Prosinečki je u toj sezoni uspio upisati 9 golova, ali je svojim potezima na terenu kupio sve navijače tog kluba.

- U mojoj godini u Portsmutu, navijači su me voljeli, a vjerujem da sam igrao jako dobro za njih i zbog toga je sjajno vratiti se ovdje. Igrati za ovaj klub je bilo nevjerovatno i posebno, a i sada vidim da ljudi ovdje žive i dišu za fudbalski klub. Veliki klubovi imaju mnogo navijača, ali je ovdje drugačije i jako posebno. Navijači su jednako glasni kao prije, bilo da pobjeđuju ili gube te se vidi lojalnost klubu - rekao je Prosinečki pa nastavio:
 
Često razmišljam o tome da treniram ovaj klub, a naravno, ako ikada bude ponude, razmislio bih o tome. Ovo je klub s dušom i dao sam mu 100 posto kao igrač. Bila je to krasna godina za mene kao igrača, a otišao sam zbog očeve bolesti koja je značila da se moram vratiti.  
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )