Foto: Ilustracija

Saša Stankov (56), zvani Isus iz Sremskih Karlovaca, vaskrsao je iz mrtvih baš kao Isus Hristos za tri dana u pravoj papazjaniji koja se dogodila sa zamjenom identiteta mrtvih i živih ljudi u tom gradu!

Pod njegovim imenom i prezimenom je sahranjen Saša Subić, takođe iz Sremskih Karlovaca, koji je zaista preminuo, ali je pogrešno identifikovan i sahranjen pod imenom Saša Stankov. Stvar postaje još zanimljivija, kako su rekli mještani Karlovaca, kad se zna da dvojica imenjaka sa dugim bradama, liče jedan na drugoga, a i sličnog su godišta.
 
Jedan od rođaka stvarno preminulog Saše je na društvenim mrežama objavio cijelu hronologiju događaja uz logično pitanje ko je krivac za sve ono što se dogodilo.
 
"U prošli ponedeljak,12.jula, dobili smo informaciju da nam je brat Saša Subić zvani Žuća iz Sremskih Karlovaca preminuo. Javile komšije ujaku Draganu, svi javljaju, ali niko ne zna odakle je tačno informacija. Kažu da je bila Hitna i odnela ga. Mladen i Danijela (brat i sestra) i ja redom zovemo hitne službe", navodi rođak preminulog Saše.
 
Rođak dalje kaže da su u svim službama dobijali odgovore da ga niko nije ni primio, a kamoli da je tamo preminuo.
 
"Šta se dešava, gde je Saša, ništa nam nije jasno. Kasnije, javljaju iz opštine da nije naš brat preminuo već Saša Stankov, zvani Isus, takođe iz Sremskih Karlovaca. Ostajemo u čudu. Kako je neko mogao da napravi takvu grešku", objašnjava dalje događaje rođak preminulog.
 
Svi su mislili da sahranjuju Isusa
Drugog Sašu je porodica sahranila u porodičnoj grobnici, oplakala ga i položila cvijeće i vijence. Bar su mislili da sahranjuju "Isusa".
 
Međutim, da sve bude tragičnije, Saša Isus je fotografisan baš tada u Novom Sadu. Njegova rođaka odlazi u policiju i pokazuje sliku rođaka koga je tek sahranila. Žena se trese, a u policiji dobija odgovor da je to nemoguće i da je to neslana šala nekog od prisutnih ili da je taj koji je slikao bio pijan.
 
"Međutim, ako je on bio pijan onda to nije njegova slika", nastavlja se ova priča iz zone sumraka.
 
Niko nije vidio tijelo
 
Porodica živog Saše prije njegove sahrane nije otvarala limeni kovčeg u kome se nalazilo tijelo drugog Saše. Ekshumaciji je vjerovatno po nalogu tužilaštva prisustvovala policija, ali se niko od zvaničnika do sada nije oglašavao o ovom u najmanju ruku bizarnom slučaju zamene identiteta.
 
Policija je brzo pronašla Sašu Stankova zvanog Isus i ustanovila da je živ živcat i da ga je familija uzalud prežalila.
 
"Taman smo došli sebi od informacije da je naš Saša preminuo. Agonija traje nedelju dana, a njega niko ne može da pronađe ni telefonom niti ga ko viđa. Međutim, ujak Dragan ponovo dobija poziv iz opštine da je došlo do greške i da nam je brat Žuća ipak preminuo. Ekshumacija tela je urađena u subotu uveče po mraku. Pitamo se da li se nešto krije? Da li je moguće? Naš brat je sahranjen u tuđoj grobnici pod tuđim imenom. Šok! Šok i šok", ogorčen je rođak preminulog Saše Subića.
 
Pokojnik pogrešno identifikovan
Kasnije su saznali da ga je komšija našao mrtvog i pozvao policiju, a da je mogao da bude lako identifikovan jer su na stolu bila njegova lična dokumenta.
 
"Dva pripadnika policije su došla i čini mi se da su odokativnom metodom pogrešno identifikovali preminulog brata, a pri tom i ne pogledavši gde su dokumenta. Da ironija bude veća, lična karta je stajala nasred stola. Pitamo se ko je i na koji način izvršio identifikaciju? U opštini tvrde da uopšte nije imao dokumenta", navodi brat od ujaka preminulog Saše.
 
Rođak je ogorčen na nadležne službe.
 
"Opštino, policijo, pogrebno, komunalno, šta vi radite? Da li su mogući ovakvi propusti? Uskratili ste nam pravo da ga sahranimo i da ga normalno ožalimo. Ko će da odgovara za to? Svi krivicu prebacujete jedni na druge, a svi ste krivi za to. Obe porodice ste istraumirali i neko treba da preuzme odgovornost", kaže rođak.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )