Foto: Screenshot

Za Dubai su otkazani letovi, zatvorene su škole i kancelarije samo nekoliko sedmica nakon smrtonosnih poplava koje su opet zahvatile UAE.

Oluja u Dubaiju dolazi samo dvije nedjelje nakon što su rekordne padavine izazvale štetne poplave u nekoliko dijelova zemlje, u kojima su poginule najmanje četiri osobe u UAE i zaustavile užurbani grad Dubai, prenosi CNN. Avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže i odloži nekoliko letova. Pljusak nije bio tako jak kao prije dvje nedjelje, ali je u Dubaiju palo 20 milimetara kiše za 12 sati, što je više nego duplo više u aprilu i maju zajedno.
 
U Abu Dabiju je za 24 sata palo 34 mm kiše, četiri puta više od normalne količine, prenosi CNN. Ovoga puta stanovnici su bili bolje pripremljeni: kanalizacija je otvorena dan prije kiše, a na mobilne telefone stanara poslate su hitne poruke u kojima su ih upozoravali da ostanu u kući ako je moguće.



Vlasti su donijele odluku da će se danas i sutra učenje i rad obavljati onlajn u oblastima zahvaćenim pljuskom. Putevi ka dolinama podložnim poplavama su zatvoreni, a ljudi su takođe zamoljeni da se drže dalje od planinskih, pustinjskih i morskih područja. Naučnici rekordnu količinu kiše koja je pala u UAE i Omanu prije dvije nedjelje pripisuju klimatskim promjenama.
 
Padavine su izazvale razorne poplave u nekoliko dijelova UAE, u kojima su poginule najmanje četiri osobe, a poplavljen je i međunarodni aerodrom u Dubaiju. U Omanu je poginulo najmanje 19 osoba, uključujući 10 djece, čiji je školski autobus odnijela bujica.




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )