Foto: Blic.rs

Potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija, obezbeđujući vakcine protiv korona virusa za svoje građane i pomažući svojim susjedima da i oni počnu vakcinaciju, pokazala na djelu kako izgleda odgovorno ponašanje jedne države ne samo prema svojim građanima, već i prema regionu kojem pripada.

Zahvaljujući predsjedniku Srbije i Vladi Srbije, danas smo među najuspešnijim zemljama Evrope u vakcinaciji, a naši građani mogu da biraju vakcine četiri proizvođača. I onda kad se sve države zatvaraju u svoje okvire i kad je pandemija korona virusa dodatno ogolila problem solidarnosti između država, Srbija je svojim primjerom pokazala da se može raditi i drugačije, da možemo biti solidarni i prema svojim susjedima – navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Rekla je da ne razumije negativne reakcije djela političara iz Bosne i Hercegovine na prijateljski gest Srbije nakon donacije vakcina koje je u Sarajevu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– U vremenu u kojem se cijeli svijet suočava sa potpuno novim izazovima i kad smo kao region upućeni da se pomažemo i da sarađujemo pred zajedničkom pretnjom, nažalost imamo i reakcije koje ne doprinose prijateljstvu i razumevanju, onda kad je ono najpotrebnije – navela je potpredsjednica Vlade.

Vjeruje da je Srbija djelima i primjerom pokazala put kojim treba da se ide, koji vodi u budućnost, a ne vraćanju u prošlost i da su bolje od pojedinih političara to razumjeli građani koji žive u susjednim državama.

– Ovo je naš region, ovdje živimo i radimo i ako smo zajedno, vjerujem da ćemo biti mnogo uspješniji, na korist svih ljudi koji žive u ovom region – navela je Mihajlovićeva.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )