Foto: Pixabay

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka rade na rasvjetljavanju krivičnog djela javnog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje nakon što im je odgovorno žensko lice u Radio-televiziji BiH, čiji su inicijali P.M, prijavilo prijetnje putem društvenih mreža.

Prijetnje i komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, upućene su u subotu, 19. marta od nepoznatih lica, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
 
Iz policije su naveli i da su uhapsili lice iz Banjaluke čiji su inicijali Ј.M. zbog sumnje da je počinilo krađu, a tom prilikom je slobode lišeno i lice G.M. iz tog grada koje se sumnjiči za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.
 
- Navedena lica se sumnjiče da su 16. marta ove godine iz marketa u Banjaluci ukrala četiri parfema, vrijednosti oko 400 KM. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - navodi se u saopštenju.
 
Banjalučka policija je istakla i da je u subotu, 19. marta uhapsila i od lica M.Š. iz tog grada oduzela određenu količinu zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, a uručen mu je nalog zbog kršenja Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.
 
Takođe je juče uhapšeno i kažnjeno lica S.R. iz Banjaluke od koga je oduzeta određena količina te materije, te mu je uručen nalog zbog kršenja odredbi Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.
 
Iz policije su naveli i da je u subotu, 19. marta izbio požar u ugostiteljskom objektu u Banjaluci koji je lokalizovan i u kome nije bilo povrijeđenih.
 
- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu - paljevina. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalasku izvršioca - istakli su iz banjalučke policije.
 
Na području pod kontrolom Policijske uprave Banjaluka juče su evidentirana tri krivična djela, po pet narušavanja javnog reda i mira i požara, te isto toliko saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice povrijeđeno.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )