Foto: Bntv

Bijons se vratila sceni nastupom u Dubaiju, povodom otvaranja luksuznog hotela. Iako se publika radovala njenim ponovnim nastupima - nisu svi oduševljeni.

Američka pop pevačica, Bijons, održala je privatni koncert u Dubaiju, na otvaranju luksuznog hotela "Atlantis Rojal" (Atlantis The Royal). Iako su pravila protokola na koncertu podrazumjevala zabranu upotrebe mobilnih telefona, fotografije i video snimci sa nastupa pred 1.500 ljudi, preplavili su internet.
 
Mnogi obožavaoci su bili uzbuđeni povratkom Kvin Bi (Queen B), ali neki nisu bili srećni. Imajući u vidu da njen posljednji album "Renesanse" (Renaissance) slavi crnu "kvir" kulturu i da je postao inspiracija LGBT populaciji, nastup u Dubaiju u kome postoje strogi zakoni koji zabranjuju istopolne veze, mnoge je iznenadio. Pomenuti album je odao počast dens muzici koja je potekla iz gej zajednice i transseksulanih dvorana širom Harlema u Njujorku.

"Nisu joj trebale pare. Njeni posljednji projekti duguju LGBT kulturi", rekao je za Bi-Bi-Si Njuz, muzički novinar Abigejl Frt. Ovo možda objašnjava informacija da su neki obožavaoci razočarani činjenicom da je Bijonse, iako je navodno već multimilioner, za ovaj nastup uzela 24 miliona dolara, te joj, po njihovom mišljenju, ovaj novac nije potreban.
 
Dubai je dio Ujedinjenih arapskih emirata, zemlja na Srednjem istoku Azije koja ima striktne zakone protiv homoseksualnosti, a često je kritikovan zbog svog odnosa prema pripadnicima LGBT populacije, nepoštovanju ljudskih prava i odnosu prema migrantima.
 
Nastupu je prisustvovala i pevačicina kćerka Blu Ajvi (Blue Ivy) koja se u jednom trenutku pridružila majci.

"Moramo da čujemo šta o ovome ima da kaže Bijons, kako se osjeća povodom toga kako je LGBT zajednica tretirana tamo", zaključak je obožavalaca iz ove grupacije ljudi. Očekuju da će se Bijons obratiti svojim obožavaocima u nekom trenutku.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )