Foto: srpskainfo.com

I Banjaluka je večeras uz taktove pjesme “Marš na Drinu” odala posljednju počast ratnom hirurgu Miodragu Laziću iz Niša, koji je juče preminuo od posljedica virusa korona.

Lazić je učestvovao kao dobrovoljac u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću.


On je u avgustu 1991. godine napustio mjesto hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Krajinu. Osnivač je ratne bolnice “Žica” u Blažuju kod Sarajeva i tokom proteklog rata spasio je na hiljade vojnika i civila u sarajevsko – romanijskoj regiji.

– Uvijek sam govorio da najstrašniji rat koji može da se desi jeste rat Srba i Muslimana u Sarajevu. Porijeklo-ista narav, isti karakter, isti inat, teške krvave borbe – govorio je doktor Lazić, koji je napisao knjigu “Dnevnik ratnog hirurga” u kojoj je zapisivao sjećanja na teške dane, imena, datume i svjedočenja ljudi u ratu.

U posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen upravo pjesmom “Marš na Drinu”. U gradovima širom Srpske građani aplauzom odaju počast velikom doktoru.


I Bijeljina uz doktora

Od hirurga Miodraga Laziću oprostila se i Bijeljina.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )