Foto: glassrpske

MOSKVA - Spekulacije u EU o vraćanju vojno sposobnih Ukrajinaca kući će izazvati nerede i možda dovesti do nove migrantske krize u Evropi, upozorio je predsjedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

"Kampanja za mobilizaciju Ukrajinaca koji se kriju u zemljama EU je propala. Pitanje ukrajinskih izbjeglica postaje sve opasnije za Evropu, jer prijeti da eskalira u još jednu migracionu krizu", napisao je on na "Telegramu".
 
Volodin je istakao da se upravo zbog toga rukovodstvo EU našlo u situaciji da je bolje "da ne rade ništa".
 
"Svaka odluka po tom pitanju nosi negativne posljedice", naveo je Volodin.
 
Prema njegovim riječima, zemlje EU žele da se "oslobode" izbjeglica jer je podrška njima uzela danak ekonomiji, prenio je TASS.
 
"U međuvremenu, broj ukrajinskih izbjeglica u evropskim zemljama trenutno iznosi oko 4,3 miliona i pokušaj njihovog deportovanja može dovesti do još većih problema za ove države", naglasio je Volodin.
 
On smatra da Vašingtonu i Briselu, iako su odlučni da se bore do posljednjeg Ukrajinca, ponestaje načina da dovedu ljude na front.
 
"Ogromne gubitke je nemoguće sakriti. Oružane snage kijevskog režima su demoralisane. Zato građani Ukrajine nemaju želju da se vrate kući iz EU i postanu `topovsko meso`", dodao je Volodin.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )