Foto: Mondo

Na izbore u četiri opštine na sjeveru Kosova danas je izašlo 1.566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.


"Aljbin Kurti i svi oni koji su mjesecima pozivali na izbore sa namjerom da okupiraju sjever doživjeli su fijasko, a pravi pobjednik je srpski narod koji je u potpunosti bojkotovao ove izbore. To je poraz i onog dIJela međunarodne zajednice koji je podržao Kurtija u organizovanju glasanja", rekao je Petković na konferenciji u Beogradu.
 
On je istakao da su pokušavali svim sredstvima da natjeraju srpski narod da izađe na izbore koji su bili antidemokratski, održani u kontejnerima, i koje je čuvala Kosovska policija sa dugim cijevima, te da tim izbornim procesom okupiraju cijeli sjever Kosova.
 
"Izlaznost je bila svega 3,47 odsto", naglasio je Petković.
 
Petković je precizirao da su na sjeveru Kosovske Mitrovice glasale dvije osobe srpske nacionalnosti, u Leposaviću sedam, u Zvečanu četiri, a nijedna u Zubinom Potoku.
 
On je ukazao da je ukupan broj upisanih birača 45.095, za 1.000 više nego na prethodnim izborima i naveo da je na ovim izborima glasalo 449 Albanaca manje nego na prethodnim.

Petković je rekao da to pokazuje da su i oni bojkotovali ove izbore.
 
"Bez srpskog naroda, bez Beograda, nemoguća je normalizacija svih odnosa, uz poštovanje svih prethodnih dogovora", rekao je Petković.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )