Foto: FS BIH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se za oktobarski ciklus kvalifikacija.

Pred izabranicima Ivajla Peteva su dueli protiv Kazahstana i Ukrajine, a selektor BiH ima velikih problema oko sastava. Predstojeću reprezentativnu akciju propuštaju Miralem Pjanić, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Stjepan Lončar, Mario Vrančić, Mateo Sušić.
 
– Moramo stopostotno da se spremimo za prvi meč u Kazahstanu. Sve zavisi od našeg pristupa i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Svaka utakmica je teška i znamo šta nas čeka, ali spremni smo da napravimo dobar rezultat. Zadovoljan sam kako su igrači radili na prvom treningu. Ovo su za mene najbolji igrači. Imamo način na koji ćemo igrati i želimo da napredujemo nakon svakog novog okupljanja- rekao je Petev.
 
Novinari su pitali selektora da se osvrne na dobru formu napadača Edina Džeke i Smaila Prevljaka:
 
-Uvijek razmišljamo pozitivno i nisu oni jedini koji igraju dobro, većina naših reprezentativaca je u dobroj formi. Najbitnije je da imamo zajedništvo, a iz toga će isplivati kvalitet koji će nam omogućiti da ostvarimo naše ciljeve u predstojećim susretima. Nećemo kalkulisati, idemo na pobjedu i nastojaćemo da dođemo do 6 bodova u ove dvije utakmice-poručio je Bugarin
 
Na pitanje razmišlja li o ostavci u slučaju neuspjeha istakao je:
 
– Izvini, ali ne razmišljam.
 
Smail Prevljak, napadač belgijskog Eupena na okupljanje je došao u sjajnom raspoloženju, jer je bio dvostruki strijelac protiv Genka.
 
– Sigurno nas očekuju dvije teške utakmice, jer nijedna nije lagana. Bit će to veoma važne utakmice i očekujemo pobjede – optimista je Prevljak.
 
Bh. fudbaleri protiv Kazahstana igraće 9. oktobra u Nur Sultanu, a protiv Ukrajine tri dana kasnije u Lavovu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )