Foto: ANADOLIJA

Portparol Kremlja prokomentarisao pokušaj diverzije i napada na nuklearna postrojenja Ruske Federacije na Dan pobjede.

Pokušaj napada na nuklearna postrojenja Ruske Federacije neposredno pred Dan pobjede, 9. maja je samo nastavak neprijateljskih akcija Kijeva, ocijenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući saopštenje FSB-a od ovog jutra, prema kojem je ukrajinska služba organizovala diverziju na nuklearne objekte u dvije oblasti Ruske Federacije.
 
Rusija nastavlja borbu sa ukrajinskim teroristima, rekao je Peskov danas.

U tom kontekstu, on se osvrnuo i na napade dronovima na Kremlj, o kojima posljednjih dana pišu i zapadni mediji, rekavši da iza ovog napada takođe stoji ukrajinski režim. 
 
"Njujork tajms" je juče, podsjetimo, objavio članak u kojem navodi da je vrlo vjerovatno da iza napada na Kremlj stoji ukrajinska vojna ili obavještajna jedinica.
 
Peskov je danas istakao da "na kraju i nema velike razlike koje odjeljenje kijevskog režima stoji iza napada", jer je za napad svakako odgovoran kijevski režim: "Mi to znamo i od toga polazimo tokom našeg rada".
 
On je prokomentarisao i saradnju sa Bjelorusijom i rekao da je Savezna država najnapredniji vid integracije, koji je razvijeniji čak i od Evroazijskog ekonomskog saveza.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )