Foto: BBC

Navikli smo na to da se Zapad veoma neprijateljski odnosi prema predsjedniku Rusije i cijeloj zemlji, poručuju danas iz Kremlja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, ali i ostali u Kremlju, veoma su smireno reagovali na nedavnu odluku Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, koji je izdao nalog za hapšenje ruskog lidera, rekao je danas predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
 
"Primjećujemo veliko neprijateljstvo kako prema predsjedniku Rusije, tako i prema cijeloj zemlji", pojasnio je portparol, dodajući da zbog toga u Kremlju ne primaju k srcu slična dešavanja. "Ukoliko bismo dopuštali da nas sve to poremeti, ništa dobro ne bi proisteklo iz toga", objasnio je on. 
 
"Mi nastavljamo da bilježimo sve što se dešava, ali nastavljamo i da radimo, baš kao što to čini i predsjednik Putin", poručuju iz Kremlja.
 
Komentarišući današnji susret predsjednika Kine Si Đinpinga i Vladimira Putina, Peskov je izjavio da će se tokom razgovora dviju delegacija sigurno govoriti o mirovnom planu Pekinga, a "Putin će, naravno, kineskom lideru objasniti neke stvari, odnosno, iznijeti određene podatke, kako bi Si mogao još bolje da vidi šta se dešava".
 
Portparol Kremlja je i danas podsjetio da u Moskvi vrlo jasno vide da Zapad, a prije svega Sjedinjene Američke Države trenutno ne žele mir, o čemu su njihovi zvaničnici već javno govorili. 

Zbog toga, ponavlja Peskov, nema indicija da bi u ovom trenutku moglo doći do mira, jer "Zapad ne dopušta da dođe do bilo kakvog zaustavljanja borbi". "O tome Vašington, Stejt department i američki Savjet bezbjednosti govore otvoreno i zvanično", dodaje on.
 
Osim toga, Peskov je najavio da će ceremonija zvaničnog susreta Putina i Si Đinpinga početi sutra u 15 časova po moskovskom vremenu (u 13 časova po srednjeevropskom vremenu). 
 
Odgovarajući na pitanje koje se tiče današnjeg rasporeda ruskog lidera, Peskov je kazao da će Putin danas učestvovati na "izuzetno važnom događaju" - drugoj međunarodnoj konferenciji "Rusija-Afrika". Ovo će doprinijeti boljoj saradnji Moskve i afričkog kontinenta, i poslužiće kao dobra osnova i priprema za održavanje samita Rusija-Afrika, koji se očekuje na ljeto ove godine.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )