Foto: Promo

Farmaceutska kompanija Galenika nastavlja strateško širenje portfolija kroz partnerstvo i ekskluzivni ugovor sa kompanijom Cantabria Labs, jednim od vodećih španskih proizvođača dermatoloških brendova.

Na ovaj način Galenika preuzima generalnu distribuciju Cantabria Labs premium dermakozmetike, za tržišta Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Cantabria Labs posluje na 85 tržišta širom svijeta, posjeduje najviše standarde kvaliteta i proizvode koji su lideri u svojim kategorijama širom Evrope. 
 
Tokom 2024. godine, Galenika planira lansiranje čak 80 novih proizvoda. Akvizicija kompanije LifeMedic i partnerstvo sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Reasearch, novi premium ugovor o saradnji sa Cantabria Labs iz Španije i ekspanzija sopstvenog portfolija Galenike – zajedno dodatno jačaju tržišnu poziciju kompanije, a potrošačima i pacijentima nude širok spektar savremenih farmaceutskih proizvoda najvišeg kvaliteta.
 
„Strateški smo fokusirani na osnaživanje Galenike kroz širenje sopstvenog portfolija i uspostavljanje partnerstava sa globalnim proizvođačima. Tokom prošle godine Galenika je pokrenula novi investicioni ciklus čiji je fokus dalje proširenje kapaciteta najsavremenije proizvodnje i zaštita životne sredine. Od 2023. godine je uloženo 18,8 miliona eura u razvoj 3 nove fabrike i rekontrukciju kompletnog internog vodovoda kojim se postiže ušteda potrošnje vode za 10 odsto. Kao i do sada, u skladu sa razvojnim planovima, nastavljamo sa investiranjem u digitalizaciju i dalji razvoj proizvodnih kapaciteta, uz širenje poslovnog prisustva na međunarodnim tržištima’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, generalni direktor Galenike.
 
Zajedno sa brigom o zdravlju, briga o ljudima je na vrhu prioriteta kompanije. Galenika kontinuirano ulaže u edukaciju i unaprjeđenje uslova rada i bezbjednosti zaposlenih. Ove godine je u planu i dodatno proširenje e-learning platforme za zaposlene, što je u skladu sa činjenicom da je Galenika kompanija eksperata.
 
U okviru internacionalizacije poslovanja, tokom prošle godine lansirani su proizvodi u Sloveniji i Hrvatskoj, a otvorena su i predstavništva za tržišta Češke i Slovačke, na kojima se prvi Galenikini proizvodi očekuju ove godine.
 
Proces digitalizacije se nastavlja u kontinuitetu i doprinosi kvalitetu rada i poslovanja. Putem najsavremenije SAP Analytics Cloud platforme digitalizovana je analiza svih poslovnih procesa u kompaniji, što predstavlja unaprjeđenje strateškog i operativnog planiranja poslovanja. U planu je uvođenje ISO 27001 standarda za upravljanje bezbjednošću informacijama, kao i implementacija Digital Manufactoring platformi za dodatno povećanje efikasnosti i produktivnosti u proizvodnji. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )