Foto: ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIĆ

Košarkaši Partizana večeras imaju "završni" ispit u četvrtfinalu ABA lige.

Od 20 sati crno-bijeli boriće se za polufinale regionalnog takmičenja, a protivnik mu je dobro poznat ekipa Studentskog centra koja je u Beogradu uspjela da ih iznenadi i povede u seriji sa 1:0.
 
Ipak, izabranici Željka Obradovića u Podgorici su vratili brejk i tako izjednačili, što znači da je večerašnja utakmica prelomna za nastavak sezone “Parnog valjka”, prenosi Sportal.
 
Susret počinje u 20 sati u Štark Areni.
 
Pobjednika iz ovog meča u polufinalu čeka Cedevita Olimpija, a Arbitri za ovaj meč su već određeni. Pravdu će dijeliti Damir Javor i Sašo Petek iz Slovenije, kao i Luka Kardum iz Hrvatske. Od cjelokupne igre oba tima, kao i od njihovih odluka zavisi ko će na Cedevitu Olimpiju u polufinalu ABA lige.

Trener Studentskog centra Andrej Žakelj izrazio je nadu da njegov tim može do pobjede u “majstorici” četvrtfinala ABA lige. Istakao je da jedva čeka meč protiv Partizana.
 
– Jedva čekamo treću utakmicu u Beogradu. Očekujem veliki broj navijača Partizana, sjajnu atmosferu. Biće zaista uživanje igrati u takvom ambijentu. Partizan će sigurno pojačati stepen agresivnosti u oba smjera. Jako je bitno da na agresivnost i energiju rivala odgovorimo istom mjerom, jer jedino na taj način možemo da budemo ravnopravni, kao što smo bili u prethodna dva duela. Partizan je ponovo pod pritiskom, a naša prednost je što možemo da odigramo rasterećeno i hrabro, što možemo da uživamo u meču koji slijedi. Ljudski i sportski je nadati se da možemo do pobjede, rekao je Žakelj.

S druge strane, strateg crno-bijelih Željko Obradović poručio je da se njihov cilj nije promijenio.
 
– Znamo da je to utakmica koja iziskuje ono što je najbitnije: koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe u sljedeće kolo. Igrali smo cijele sezone da bi igrali ove utakmice u plej-ofu. Znaju se ciljevi, ništa se nije promijenilo bez obzira što smo odigrali dvije veoma teške utakmice protiv Studentskog centra. Naravno, dočekujemo ih sa velikim respektom ali i sa vjerom u sopstvene mogućnosti da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča – zaključio je Obradović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )