Foto: Capital.ba

Dodik će imati četiri delegata u Domu naroda BiH, a evo šta zauzvrat dobija Pokret za državu


Prema navodima banjalučkih medija, pao je dogovor između SNSD-a i Pokreta za državu. Kako navodi Srpskainfo, Pokret za državu neće podržati kandidata opozicije iz RS za Dom naroda BiH, čime će omogućiti SNSD-u da ima četiri delegata, a zauzvrat će dobiti fotelje u Vladi i parlamentu RS.

Dogovor navodno postignut prije desetak dana

Kako saznaje Srpskainfo, dogovor je ovo koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu sa liderom SNSD, Miloradom Dodikom.
 
Prema tom dogovoru PZD bi trebao dobiti mjesto potpredsjednika u parlamentu RS iz reda bošnjačkog naroda i ministarsku fotelju u Vladi RS.
 
Njihov izvor ističe da bi mjesto jednog od potpredsjednika NSRS trebao da dobije Mirsad Duratović iz PZD-a, dok bi Sevlid Hurtić trebao da dobije fotelju ministra trgovine i turizma u Vladi RS. Zauzvrat PZD neće podržati kandidata opozicije prilikom izbora srpskih delegata u Dom naroda BiH.
 
Duratović: Mi ćemo glasati za Vojina Mijatovića

Da neće podržati opoziciju potvrdio je jučer za N1 i sam Duratović koji je rekao kako će poslanici PZD-a u NSRS glasati za svoga kandidata Vojina Mijatovića.
 
– Mi nećemo dati podršku delegatu SNSD-a, a opozicija ima mogućnost da višak glasova da našem kandidatu i onda ćemo mi dobiti delagata u Domu naroda iz reda srpskog naroda. Ne možemo dati povjerenje SDS-u i PDP-u da će oni raditi za interese države, a kontra zaključaka NSRS – rekao je Duratović.
 
Kako ističe izvor Srpskainfo, PZD je svjestan da njihovih pet glasova u NSRS ne mogu obezbijediti Mijatoviću fotelju u Domu naroda, već idu sa svojom listom kako bi omogućili SNSD-u da dobije četiri delegata. To je ujedno i glavni razlog zašto je PZD dostavio u NSRS listu svojih kandidata za Dom naroda.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )