Foto: srpskainfo.com

Palestincu, koji je uhapšen danas u Sarajevu zbog sumnje da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže međunarodnog krijumčarenja ljudi, biće izrečena mjera protjerivanja iz BiH, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Na području sarajevske opštine Stari Grad pravovremenom i koordinisanom akcijom inspektora za strance, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, izvršeno je lociranje i privođenje u službene prostorije državljanina Palestine čiji su inicijali I.K, navodi se u saopštenju.

Na osnovu prikupljenih operativnih podataka, Inspektori Službe za poslove sa strancima već duži period kontinuirano preduzimaju neophodne operativne mjere na pronalasku osobe za koje se raspolaže informacijama da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže međunarodnog krijumčarenja ljudi, kako u BiH, tako i u zemljama na cjelokupnoj migrantskoj ruti zapadnog Balkana.

Palestincu će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar da bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu, u saradnji sa drugim nadležnim bezbjednosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti čiji je prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje ilegalnih migracija, te davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na ovom području.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )