Foto: FMP/ABA LIGA/PRINTSCREEN

Crvena zvezda je prekinula seriju poraza u Evroligi sinoćnjom pobjedom protiv Valensije (76:73).

Igrači su veoma zadovoljni trfijumfom nad španskim timom protiv kojeg imaju stopostotan učinak u šest evroligaških duela, a iskusni Marko Simonović smatra da će igra tima biti sve bolja.

– Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali utakmicu protiv Valensije koja ove godine igra izvanredno. Odigrali smo mirno, pokazali stabilnost bez obzira na rezultat što u ovakvom takmičenju gdje igramo sa najboljima nije nimalo lako. Polako se i kompletiramo i nadam se da će nam ova pobjeda biti zamajac za naredne utakmice i sve ono što nas čeka. Imamo jasnu ideju, i kao tim i kao klub u kom smjeru idemo, samo je potrebno malo strpljenja i vjere, jer ne smijmo da dozvolimo da nas bilo šta poremeti. Sezona je izuzetno duga i naporna, biće tu i pobjeda poslije kojih ne smijemo da „poletimo“ i poraza poslije kojih ne smijmo da „padnemo“ – rekao je krilni košarkaš crveno-bijelih.

Ipak u Crvemnoj zvezdi nemaju mnogo vremena za slavlje, jer ih već sutra očekuje duel sa Cedevita Olimpijom čime se nastavlja paklen ritam.

Simonović dobro poznaje prilike u redovima narednog rivala s obzirom da je nedavno bio član tog kluba.

– Dobra ekipa koju ove sezone na parketu predvodi Jaka Blažić koji igra izvanredno. Moram da dodam i da Kendrik Peri igra odlično i mnogo znači timu koji je sastavio Jurica Golemac. Igraju dobro, uigrani su, dobro vođeni, i svako zna svoju ulogu. Ako budemo igrali našu igru, sve će zavisti od nas u ovoj vrlo važnoj utakmici“ dodao je jedan od najiskusnijih igrača Crvene zvezde.

Utakmica Crvena zvezda – Cedevita Olimpija igra se u nedjelju od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Već u ponedeljak ekipa putuje u Sankt Peterburg gdje će u utorak odigrati meč 16. kola Evrolige protiv Zenita.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )