Foto: Twitter

Rafael Nadal je na sopstvenu odgovornost došao na Rolan Garos, a nakon toga je otkazao sve turnire.

Španski teniser Rafael Nadal mogao bi da prekine karijeru nakon završetka Rolan Garosa, bruji sada već čitava Španija. Nadala već duže vrijeme muči povreda stopala, koja se prilično pogoršala od prošle godine, tako da slavni teniser trenutno igra na sopstvenu odgovornost.

Informacije španskog novinara Anhela Garsije govore da bi Nadalu ovo mogao da bude i posljednji Rolan Garos pošto se zbog kod tenisera razvila avaskularna nekroza kosti stopala, a da se nešto definitivno dešava govori i misterioznost samog Rafe. Tako je španska "Marka" objavila da u kalendaru slavnog tenisera nakon završetka Rolan Garosa nema više ništa, što nam govori da će na dugu pauzu.

"Marka" piše da je su doktori zacrtali Nadalu krajnji rok da se takmiči do 5. juna, nakon čega će napraviti veliku pauzu. Podvrgao se tretmanima doktora Anhela Ruiza Kotora kako bi uopšte mogao da nastupi u Parizu, dok će nakon tog turnira sjesti sa doktorima i svojim timom i razmisliti o tome kako daje.
 
Nezvanično, Nadal će gotovo izvjesno preskočiti Vimbldon, dok ni nastup na US openu nije realan. Nadalova sezona biće završena čim se završi Rolan Garos, a sve ostalo zavisi od njegovog tijela.
 
Nadal se već više puta vraćao iz nemogućih situacija, kada je djelovalo da njegovo tijelo ne može više da pruži, pa je tako i na Rolan Garosu napravio čudo. Sa povrijeđenim stopalom, koje je anestezirano, uspio je da dođe do polufinala gdje ga čeka meč sa Zverevim, a onda bolji iz duela Kasper Rud - Marin Čilić.
 
Ni njegov ujak i bivši trener Toni Nadal nije demantovao ove informacije, a koje je Rafa do sada vrlo uspješno krio od javnosti i pokušavao da se fokusira samo na tenis.
 
"Rafa igra posljednji Rolan Garos? Želim da vjerujem da to nije posljednji. Ne volim bajke i rastanke, ali ne mogu da zamislim da moj bratanac odlazi iz tenisa. Znam da u petak puni 36 godina, znam da su se neki teniseri u tim godinama već penzionisali, ali danas je sve drugačije. Rafa će igrati dokle god bude mogao da stoji na terenu", istakao je Toni Nadal i poručio da bi svi željeli da ga sruše u Parizu.
 
Podsjetimo, Rafael Nadal je do sada osvojio 13 grend slem titula na Rolan Garosu, a igra za 22. u karijeri.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )