Foto: Screenshot

Glumica Amber Herd nagodila se sa advokatima Džonija Depa - od 10 miliona dolara koliko je sud naložio da isplati bivšem mužu, daće samo milion dolara!

Suđenje koje je pratilo mučnu i turbulentnu vezu Džonija Depa i glumice Amber Herd koja ga je optužila za fizičko nasilje i silovanje, konačno je dobilo epilog. Iako je presudom odlučeno da Amber isplati bivšem mužu 10 miliona dolara, zbog navodnih lažnih izjava koje je davala o njemu, njeni advokati su uspjeli "debelo" da smanje dug.
 
Advokati para uspjeli su da postignu dogovor prema kom će Herdino osiguravajuće društvo Depu platiti milion dolara da okonča ovaj slučaj, saznaje Dejli Mejl. Iako je ovo desetostruko manje nego što je bilo određeno da mora da isplati, Amber je u kratkoj izjavi rekla "Ništa od ovoga nisam željela. Nisam ovo birala, jedva čekam da nastavim sa svojim životom", spominjući pritom i da je tokom posljednjih mjeseci bila razapeta na društvenim mrežama.
 
Njihova pravna bitka trajala je posljednjih šest godina, a Dep je podnio tužbu protiv Herd zbog teksta koji je napisala za Washington Post u decembru 2018. godine. U njemu je sebe opisala kao "javnu ličnost koja je žrtva porodičnog nasilja". Iako u tekstu ne spominje izričito Depovo ime, on ju je tužio i tražio odštetu od 50 miliona dolara.

Herdova je potom podnijela protivtužbu, tražeći 100 miliona dolara jer je "pretrpila neobuzdano fizičko nasilje i zlostavljanje". Sudija je na kraju presudio da ona bivšem suprugu treba da plati 10 miliona dolara odštete u tužbi za klevetu, a Dep njoj dva miliona dolara.
 
"Amber sada jedva čeka da nastavi sa svojim životom kao što je to i planirala prije šest godina", rekao je izvor blizak glumici za Mail Online i dodao: "Ovu nesrećnu epizodu želi da ostavi iza sebe, te planira da se okrene onome što voli - svojoj karijeri, porodici i životnim ciljevima".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )