Foto: FS BIH

Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev odlučio je da na prijateljskim mečevima protiv Crne Gore i Danske pruži šansu pojedinim fudbalerima.

Na spisku nema nekoliko standardnih prvotimaca a šansu će dobiti defanzivac Gorice Aleksandar Jovičić,kao i fudbaler Borca Almedin Ziljkić. Tu je I bivši član bijeljinskog Radnika Dino Beširović.

-Na spisku nema Džeke, Pjanića, Gojaka i Mihojevića. Odlučili smo da odmorimo prvu dvojicu. Gojak ima povredu leđa, a Mihojević je imao operaciju. Pored njih nema ni Edina Višće koji me je prije nekoliko dana obavijestio da želi da se oprosti od reprezentacije i da ne može u ovom trenutku biti 100 posto spreman za „A“ tim. Meni je iskreno žao jer smo smatrali da bi on mogao biti jedan od ključnih igrača u kvalifikacijama. Međutim, nije nam preostalo ništa nego da prihvatimo njegovu odluku. Ako se predomisli i bude želio da pomogne kolegama i svojoj zemlji, možemo razgovarati. To je prilika da damo šansu novim igračima. Nadam se da će biti svi zdravi, da ćemo odraditi dobre pripreme i biti spremni za utakmice.

Reprezentacija će se okupiti 27. maja na Ilidži. Mečevi su u junu, prvo 2. juna protiv Crne Gore a zatim četiri dana kasnije slijedi gostovanje u Danskoj.

Spisak: Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Kenan Pirić (Maribor), Nikola Vasilj (Zorja), Odbrana: Darko Todorović (Hajduk), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Jusuf Gazibegović (Šturm), Branimir Cipetić (Lokomotiva), Sead Kolašinac (Šalke), Eldar Ćivić (Šturm). Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Amer Gojak (Torino), Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Andrej Đokanović (Sarajevo), Dario Šarić (Askoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd), Miroslav Stevanović (Servet), Almedin Ziljkić (Borac)

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Eupen).

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )