Foto: srpskainfo.com

Ne stišava se bura u fudbalskom savezu Srbije. Ponedeljak nam je donio pravi cirkus u režiji Fudbalskog saveza Srbije, gdje smo u jednom danu imali dva prevrata.

Najprije je v. d. predsjednika FSS Marko Pantelić smijenio Izvršni odbor i sa njim Nenada Bjekovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića, Dragana Ilića i Branka Stojakovića.​

Ali, uslijedio je preokret, pa su pomenuti smijenjeni funkcioneri održali sastanak i uzvratili istom mjerom, smjenom Marka Pantelića, koji se dan kasnije oglasio saopštenjem.

Prenosimo ga u cjelosti:

– Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić odlučan je u svojoj namjeri da borbu za spas i prosperitet srpskog fudbala vodi do kraja. Pokušaj bivšeg potpredsjednika Saveza, Nenada Bjekovića i nekoliko smijenjenih članova Izvršnog odbora da na nelegitiman način preuzmu srpsku fudbalsku organizaciju primorale su Pantelića na žestoku borbu protiv ljudi kojima su fotelje i lični interesi ispred dobrobiti srpskog fudbala.

Pučisti predvođeni Novicom Tončevim (ministrom bez portfelja), generalnim sekretarom Saveza Jovanom Šurbatovićem, i Nenadom Bjekovićem dokazali su da im ništa nije sveto, počev od statuta Fudbalskog saveza Srbije, a zaključno sa interesom fudbala na ovim prostorima. Svoju bahatost pokušali su da demonstriraju juče kada su u SC FSS u Staroj Pazovi održali samoinicijativnu sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj su donijete ništavne odluke.

Sjednicu IO FSS može da zakaže samo predsednik Saveza, zamjenik predsjednika, odnosno počasni predsjednik ukoliko zamjenik predsjednika nije izabran.

Prvobitno je sjednica Izvršnog odbora bila zakazana za ponedjeljak, ali tokom vikenda svi članovi IO blagovremeno su bili obavješteni o promeni termina i nova sednica trebalo je da bude održi u četvrtak, 27. maja. Suprotno tome, određeni broj članova IO okupio se danas u SC FSS u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sednicu Izvršnog odbora.​

Moram da naglasim da sam na osnovu odredbi statuta FSS smenio nekoliko članova Izvršnog odbora i na njihovo mesto postavio nove. Ipak, održan je samoinicijativni sastanak, koji oni nazijaju sjednicom IO, čiju su većinu činili prethodno smijenjeni članovi. Podsjećam, sednicu IO može da zakaže samo predsjednik FSS, odnosno zamjenik predsjednika ili počasni predsjednik. Takođe, zamenik predsjednika Saveza može biti izabran samo na osnovu predloga predsjednika FSS. Dakle, ova sjednica IO održana je na neregularan način, pa su i odluke koje su tom prilikom donete NIŠTAVNE.

Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova Izvršnog odbora. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta Fudbalskog saveza Srbije. Pod lupom pravde posebno će se naći persona koja je otuđila i zloupotrebila pečat Saveza.

Javnost u Srbiji mora da bude upoznata sa planom besprizornih karijerista da se spreči ostvarenje Pantelićeve ideje za ozdravljenje srpskog fudbala, kao i da se zaustavi njegovo dalje blamiranje u evropskim i svetskim okvirima. Bjeković i njegova bulumenta godinama unazad sede na odgovornim funkcijama u Savezu, a da pritom prstom nisu mrdnuli kako bi se spriječile nečasne radnje u domaćem fudbalu. Zna se koga su navijači svojevremeno terali iz kluba zbog „odgovornog rada“. Takođe se zna ko je i koliko dao srpskom fudbalu. Vreme je da se uz pomoć državnih organa jednom zauvijek stane na put kriminogenim strukturama u srpskom fudbalu.

Dosta je bilo mulja u kom godinama pliva naš fudbal. Dosta je bilo upozorenja od UEFA o nečasnim radnjama u srpskom fudbalu. Mučno mi je da slušam priče o lošem kvalitetu Superlige. Šta da radim? Da sjedim po strani i gledam kako se pojedinci bahate?! Ne, ja nisam od tih i svi koji me poznaju svjesni su da sam spreman na žestoku borbu. Neću da dozvolim mafijaškoj hobotnici da preuzme srpski fudbal i sa njim radi šta joj se prohtije. Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam. O nečasnim radnjama ove ‘stručne gospode’, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpio i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti, zaključio je Marko Pantelić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )