Foto: cafe.ba

Sastanak klubova koji bi trebali predstojeće sezone igrati u najvišem rangu bh. klupske košarke održan je danas u Sarajevu. Klubovi uputili zahtjev UO KSBiH da konačno donese odluku o sistemu takmičenja.

Uzimajući u obzir nemogućnost dogovora unutar Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH po pitanju zaključenja prošle i početka naredne sezone, to je zapravo prvi konkretan korak ka startu novog izdanja domaćeg prvenstva.
 
Skupu su prisustvovali predstavnici Širokog, Slobode, Čelika, Zrinjskog, Bosne Royal i Proma, dok su iz Posušja poručili kako se slažu sa svim zaključcima sastanka, iako nisu bili nazočni.
 
Na sastanku se nisu pojavili predstavnici četiri kluba iz RS – Mladosti, Radnika, Bratunca i Leotara – iako su bili pozvani, kao ni Bošnjaka i Čapljine, jer su odustali od učešća u najvišem rangu.
 
Na skup nisu pozvani predstavnici Igokee, Sparsa i Borca, jer UO KSBiH zapravo nikad nije donio zvanični zaključak o njihovom statusu – da li sele u niži rang zbog odbijanja učešća na prošlosezonskom Final Fouru ili ostaju u najvišem.
 
Što se samog današnjeg skupa tiče, prisutni su se složili da prvo kolo nove sezone domaćeg prvenstva treba biti odigrano 9. i 10. oktobra, a da se žrijebanje takmičarskih brojeva i parova obavi u nedjelju 26. septembra.
 
Također su uputili zahtjev Upravnom odboru KSBiH da konačno donese odluku o formatu i sistemu takmičenja najkasnije do 24. septembra, dakle dva dana prije žrijeba. Prethodno bi UO trebao zauzeti i konačan stav o statusu Igokee, Sparsa i Borca.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )