Foto: Facebook

Sud u zambijskoj Ndoli odbacio je optužnicu protiv osmoro Hrvata za trgovinu djecom i oni u roku od 48 sati moraju da napuste zemlju, saznaje Hina iz diplomatskih izvora.


Podsjetimo, četiri para iz Hrvatske uhapšena su početkom decembra u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o usvajanju maloljetne djece iz DR Konga.

Sud u Ndoli, trećem najvećem gradu afričke države koja broji oko 19,5 miliona ljudi, dopustio je hrvatskim državljanima da se brane sa slobode nakon što polože kauciju, 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1.100 dolara) i putne isprave, regulišu boravak u Zambiji i pronađu 16 ljudi koji će za njih garantovati.

Oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova

"Nadležni sud u Ndoli odbacio je danas optužnicu protiv hrvatskih državljana. U roku od 48 sati dužni su da napuste Republiku Zambiju. U povratku u Hrvatsku, kao i tokom cijelog dosadašnjeg postupka, nadležna tijela osiguraće hrvatskim državljanima svaku potrebnu pomoć", piše MVEP.


 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )