Foto: EPA

Bivši kapiten banjalučkog Borca Srđan Grahovac igra odličnu polusezonu u Rapidu, tokom koje je na duelu protiv Harteberga bio i kapiten austrijskog velikana.

Vezni fudbaler ističe da je veoma ponosan zbog toga.

-Nositi kapitensku traku u velikanu kakav je Rapid je zaista čast. U jednu ruku me to iznenadilo, ali sam veoma ponosan. Traka je nagrada ne samo za moju igru, već i za ponašanje tokom boravka u bečkom klubu. To mi je dodatni motiv jer je klub pokazao koliko me cijeni. Dati traku fudbaleru koji nije iz tvoje zemlje je gest koji mi je pokazao koliko me u klubu poštuju i moram priznati da sam počastvovan. U klubu se osjećam sjajno, ovo mi je druga kuća tako da ne bih imao ništa protiv ni da ostanem u Rapidu i nakon isteka ugovora u julu 2022. godine. Stvarno sam prezadovoljan,. Već osam godina sam u Beču, koji je pun naših ljudi, blizu sam Banjaluke tako da ne mogu da se požalim nijednog trenutka . U potpunosti mi sve prija i stekao sam veliki broj prijatelja ovdje- poručio je Grahovac.

Rapid je trenutno na četvrtoj poziciji sa 21 bodom. U prvenstvu Austrije se nakon 22 kola polove bodovi a prvih šest ekipa igra Ligu za šampiona a ostali za opstanak.

-Rapid je najveći klub u Austriji i ima najviše navijača tako da su ciljevi uvijek najveći. Liga je veoma ujednačena, trenutno je Red Bul Salcburg odskočio. Mi želimo da naredne sezone opet igramo u Evropi, trenutno smo četvrti i ima još dosta da se igra tako da je sve moguće. Nakon završetka prvog dijela, liga se dijeli na dvije grupe i bodovi se polove tako da će biti još mnogo dobrih mečeva- istakao je Grahovac.Sigurno da bi bodovni saldo bio i veći da u posljednjem kolu na domaćem terenu Rapid nije poražen od Tirola (0:3).

-Platili smo ceh zaista napornom ritmu odigravanja mečeva. Igrali smo dugo dve utakmice nedjeljno i trener je odlučio da odmori neke fudbalere koji su bili potrošeni. Tirol je to kaznio. Oni su veoma dobra ekipa I zasluženo su slavili. Ali nemamo previse vremena za kukanje, već danas nam slijedi veoma važan Kup meč protiv Salcburga. To je veliki derbi i svi su okrenuti ka tome- dodao je vezni igrač.

U Ligi Evrope austrijski velikan je propustio odličnu šansu da prezimi u Evropi.

– Ostaje žal za propuštenom šansom . Imali smo sve u svojim rukama i nismo uspjeli. Trebala nam je pobjeda na domaćem terenu protiv Moldea i uprkos terenskoj inicijativi i dobroj partiji na kraju smo eliminisani. Naivno smo primili golove kojima smo ostali bez nokaut faze. U klubu su zadovoljni rezultatima odigrali smo dobru grupnu fazu ,ali ipak ostane gorčina kad propustiš šansu kakva nam se ukazala, posebno jer smo zaista kvalitetniji tim od Moldea.

Grahovac prati i igre svog bivšeg kluba i u kontaktu je sa saigračima iz Borca.-

-U kontaktu sam sa saigračima i pratio sam mečeve kad god sam imao slobodno. Mislim da je polusezone bila dobra posebno na domaćem terenu , dok ostaje žal za rezultatima na strani. Borac je pri vrhu i svakako da im želim puno sreće u nastavku. Ima još dosta da se igra a veoma bih volio da ekipa opet izbori plasman u Evropu- poručio je Grahovac.

Bivši kapiten Borca je pravi primjer mladima u banjalučkom klubu kako dobar rad na treninzima i mečevima donosi rezultat i uspjeh. Iako je tu bilo i kritika dok je uigrao na Gradskom stadionu na kraju je dokazao kvalitet u inostranstvu.

-Specifična smo mi sredina, svi sve znamo i česte su kritike. Borac je veliki klub u kojem je lijepo ali i teško igrati . Iz ličnog iskustva znam da je taj pritisak da se u svakom meču mora ići na pobjedu dobar . Nakon Borca sam igrao u timovima koji se bore za titule i taj pritisak koji sam imao mi je pomogao. Mladim igračima poručujem da vjeruju u sebe i dobar rad, da će to uvijek doći na naplatu- istakao je na kraju Grahovac.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )