Foto: Screenshot/Youtube/Netflix

Pandemija koronavirusa usporila je produkciju mnogih hit-serija, a jedna od njih je i Netfliksov veliki hit “Stranger Things” koji je ove godine trebao dobiti četvrtu sezonu.

Naravno, fanovi nestrpljivo očekuju odgovor na pitanja koja su se pojavila u odličnoj prošloj sezoni, a internet je tu da posluži kao plodno tlo za stotine teorija o tome što ćemo gledati.

Ne preostaje ništa drugo nego pokušati pronaći odgovor na neka goruća pitanja.

Hoper je živ

Netfliks je objavio prvi tizer za četvrtu sezonu, a odmah su potvrdili i ono što su svi pretpostavljali – Hoper je živ. Nakon što je treća sezona završila, nakon odjavne špice mogli smo vidjeti scene iz ruskog zatvora u kojoj jedan od čuvara govori o američkom zatvoreniku. Svi su pretpostavili da se radi o Hopperu, a doznali smo i da je zatočen u radnom kampu. Ono što ne znamo je kako će se njegova priča ponovno spojiti s ostatkom ekipe.

Hoperova prošlost

Tokom konvencije u Liverpulu glumac Dejvid Harbor fanovima je rekao da će se u sljedećoj sezoni otkriti tajne o prošlosti njegova lika: “U drugoj sezoni Eleven se spušta u podrum i tamo pronalazi pet kutija, a u jednoj su stvari iz laboratorija, na jednoj piše Tata, na drugoj Vijetnam i na trećoj Njujork. Ono što znam je da ćemo u četvrtoj sezoni imati veliko, ogromno otkriće vezano za Hoperovu priču.”

Povratak bivšeg

U martu Netfliks je objavio video ekipe serije koja prolazi kroz scenarij četvrte sezone. U jednom trenutku možemo vidjeti i Roda Partridža. Možda vam to ime ništa ne znači, ali glumac je utjelovio Lonija Bajersa, bivšeg supruga Džojs Bajers (Vajnona Rajder). Inače, Loni se nije pojavio od prve sezone pa će biti zanimljivo vidjeti i zašto se on vratio.

Novi Meksiko

Kao što smo mogli vidjeti na kraju prošle sezone, porodica Bajers odselila je iz Hokinsa sa Eleven. Inače, serija je smještena u Indianu, ali snimana je u Atlanti, a budući da su se pojavile vijesti o tome da je dio nove sezone sniman u Novom Meksiku, to može značiti ili da ćemo imati novo mjesto radnje ili da će Novi Meksiko poslužiti tek kao nova lokacija.

Bilo kako bilo, vidjećemo gdje je porodica odselila i kako će se to odraziti na ostatak ekipe koji se zadržao u Hokinsu.

Postatće strašnije

Džo Kiri koji glumi Stiva Heringtona za “Total Film Magazine” rekao je par stvari o novoj sezoni: “Čovječe, nevjerojatno je. Braća Dafer su ponovno učinila nešto nevjerojatno. Mislim da će ove godine – i znam da to govorim svake godine – stvari postati puno strašnije, a ne smijemo zaboraviti da je prošla godina bila jako mračna.”

“The Hellfire Club”

Iako ne znači apsolutno ništa, scenaristi serije za “The Independent” otkrili su jednu stvar vezanu za prvu epizodu nove sezone – naslov. Uglavnom, prva će se epizoda četvrte sezone zvati “Chapter One: The Hellfire Club”. Što to znači, ne znamo, ali uvjereni smo da će fanovi smisliti neku priču i razviti par teorija.

Kad stiže

Prije nego je pandemija pomrsila planove više-manje svih filmova i serija koji se snimaju, predviđeni datum emitiranja nove sezone trebao je biti početak 2021. No kako se zbog koronavirusa sve promijenilo, pretpostavlja se kako će datum biti prebačen najranije za proljeće iduće godine, piše Buka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )