Foto: Facebook

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, po sedmi put je osvojio naslov pobjednika na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji se igra u pariškoj dvorani Bercy. U finalu je svladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 6-4, 6-3.

Kroz gotovo cijeli turnir srpski je teniser imao velikih problema sa želučanim virusom, a onda se na konferenciji za novinare nakon velike pobjede pojavilo zanimljivo pitanje.
 
“Novak, ovo što ću vas pitati je jako važno, vjerujte mi nije šala”, ozbiljno je počeo belgijski novinar pa nastavio:
 
“Supruga mi je upravo poslala poruku i zamolila da vas pitam kako ste uspjeli izaći na kraj sa želučanom virozom? Ona upravo prolazi kroz teške muke, pa bi rado čula vaš savjet”, upitao je novinar nakon čega se dvoranom prolomio smijeh.
 
“Znate, nisam doktor i nisam u stanju davati medicinske savjete. Svačije tijelo reagira na drugačiji način, ali smatram da je unošenje tečnosti od ključnog značenja za mene. Lično nisam mogao puno jesti, jeo sam jednom dnevnom i poslije toga unosio samo tečnosti. Sve što bih uskoro stavio u usta, uskoro bi izašlo iz njih”, dio je savjeta srpskog tenisera za belgijskog novinara i njegovu suprugu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )