Foto: KK CRVENA ZVEZDA/ABA LIGA

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su ekipu Borca iz Čačka u zaostalom meču 15. kola ABA lige i to rezultatom 83:63 (23:16, 15:17, 23:14, 22:16).

Crveno-bijeli nisu imali mnogo vremena za odmor posle osvojenog Kupa Radivoja Koraća, pošto su izašli na parket poslije samo tri dana.

Zvezda je imala od starta konstantnu prednost, iako su Čačani prvi poveli, a to im je ujedno bila i poslednja prednost. Nisu mogli mnogo da pariraju desetkovanoj Zvezdi koja ovoga puta nije mogla da se osloni ni na Milutina Vujičića i Nikole Šaranovića koji nisu licencirani za ABA ligu, Džonija O'Brajanta koji je na izlaznim vratima kluba, ali ni Boriše Simanića koji je sa reprezentacijom otputovao u Gruziju.

Prva deonica završila se sa maksimalnih ”plus sedam” za crveno-bijele, do kojih su stizali nekoliko puta tokom prve četvrtine. Iako je Borac pokušavao da odgovori napadima izabranika Dejana Radonjića, u tome nisu uspjeli.

Na veliki odmor se otišlo rezultatom 38:33.

Najveću prednost za momke u crveno-bijelim dresovima desila se na kraju treće četvrtine, a Dejan Radonjić je mogao biti zadovoljan izdanjem svojih košarkaša koji i pored skraćene rotacije nisu upali u problem. Crveno-bijeli su sa velikim kapitalom ušli u poslednji period, ali je Borac pokušao da se vrati preko Čarapića i Todorovića, ali bez velikog uspjeha, pa je rezultat pred poslednju deonicu bio 61:47.

Međutim, Zvezda je i poslednju deonicu krenula silovito. Trojka Marka Simonovića na otvaranju četvrte četvrtine je samo potvrdila da će pobednik biti ubrzo riješen. Borac je probao da napadne domaćina, ali bezuspješno pa su crveno-beli pobedili rezultatom 83:63.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Lojd sa 17 poena, Simonović ga je pratio sa 13, kao i Dobrić sa 12 poena. U ekipi Borca najbolji su bili Todorović sa 13 i Čarapić 12 poena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )