Foto: PIAGGIO FAST FORWARD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Gitamini je manji brat robota za prenos stvari Gita koji je predstavila kompanija "Pijađo Fast Forvard”, kćerka italijanske kompanije “Pijađia”.

S obzirom na to da se uvijek kaže da svaka roba ima svog kupca, tako će i Gitamini vjerovatno da privuče određeni broj ljudi, a ono što svakako možemo da garantujemo jeste da njihovi vlasnici na ulici neće proći nezapaženo.
 
Robot, koji se sastoji od središnjeg dijela za skladištenje stvari i dva točka, vlasnike prati kao kućni ljubimac, a služi za nošenje stvari.
 
Ako ne volite da nosite ruksak ili torbu, zašto ne biste platili 1.850 dolara za robota koji to može da radi umjesto vas.
 
Kako je riječ o malom uređaju, od njega ne bi trebalo da imate prevelika očekivanja, pa, shodno tome, u njega može da stane svega devet kilograma stvari. Njegova baterija može da izdrži više od 30 kilometara, a najveća brzina koju može da dostigne je nešto manje od 10 km/h.Opremljen je kamerama, senzorima i radarom koje mu pomažu da fokusira svog vlasnika i prati ga.
 
Prije toga, potrebno je da kliknete dugme, da biste se uparili, međutim, trebalo bi naglasiti da robot nema GPS već sa svojim kamerama i senzorima može da prepozna vlasnika i tako da ga pratiti.
 
A njegov prtljažnik možete da zaključate, kako biste se zaštitili od potencijalnih krađa.
 
Za korišćenje Gite, neophodno je da povežete robota sa svojim pametnim telefonom, s kojim se može i otključavati, ali i nadograditi softver, piše b92.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )