Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser i aktuelni svjetski broj jedan Novak Đoković do sada je morao da saopšti organizatorima Australijan opena da li će nastupati na predstojećem turniru.

Ukoliko se odlučio da se nađe u Melburnu, Novak je morao da se do danas prijavi, pošto su svi teniseri i teniserke dobili rok do 6. decembra da se izjasne oko svog ućešća na ovom grend slem turniru.
 
Uslovi za takmičenje su odavno poznati, a to je dokaz o vakcinaciji, čemu Đoković nije želio javno da se izjašnjava.
 
Neizvjesnost još traje, nisu se oglasili ni Novak, ali ni organizatori turnira, a sam teniser najavio je nakon poraza od Hrvatske u Dejvis kupu da mu je potreban odmor od tenisa.
 
– Bićete informisani. Neću vam dati odgovor sada. Bićete informisani, to je sve što mogu da kažem. Neću dati datum. Australija je blizu… – rekao je Đoković poslije poraza od Hrvata.
 
Malo prije toga je njegov otac Srđan istakao da njegov sin “neće pristati na ucene”, što je potvrdio i sam Novak. Istakao je nespornu želju da se nađe na turniru u Australiji, ali mu se cjelokupna situacija oko vakcinacije ne sviđa.
 
– Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar – istakao je Novak.
 
Djeluje da je saga došla do samog kraja, a da je samo pitanje vremena kada će biti objavljena zvanična odluka srpskog tenisera oko učešća na prestižnom turniru.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )