Foto: ANDY RAIN/EPA

Novak Đoković je šokirao svijet tenisa, jasnim i hrabrim stavom o jednoj radikalnoj promjeni.

Naime, nakon što je savladao Dijega Švarcmana u prvom kolu grupne faze završnog turnira u Londonu, srpski as se javno založio da se prekine s igranjem mečeva na tri dobijena seta.

– Imamo jedan statistički podatak koji je prilično šokantan, a to je da je prosječna starost teniskog navijača, širom svijeta, 61 godina. Zato mislim da moramo nešto da promijenimo. To je bar moj stav – rekao je najprije Nole

Tome je dodao i sljedeće:

– Ja sam više za to da se igra na dva dobijena seta, i to na svakom turniru. Grend slemovi su se uvijek igrali po principu ‘ko je bolji u pet odigranih setova’, istorijski je to oduvijek tako, pa ne znam baš da li je moguće da se promijeni. Ali, ja prosto osjećam da imamo dovoljno turnira i mečeva. Tenis se sastoji od najduže sezone od svih sportova, traje od 1. januara do novembra. Skoro svake sedmice imate turnir. Ne vidim zašto bismo igrali pet setova, čak i da postoje ti neki ‘istorijski razlozi’. Prosto mislim da je pažnja navijača, naročito mlađih, mnogo kraća – ističe as.

Novak Đoković je ipak prilično “glasan” u iznošenju svojih razloga za neophodnost promjena:

– Da bismo popravili  tenis, kao proizvod, i komercijalan i marketinški, mislim da moramo da se prilagodimo novoj generaciji. Mi smo jedan od sportova koji se drži tradicije i ja to poštujem, ali u isto vreme nismo ni razmišljali pošteno o promjenama. O načinu kako se broje poeni, o drugačijem kalendaru, o drugačijem sistemu ATP bodovanja… Svaki put mi to pomenemo, ali ne osjećam da postoji snažna želja da se tome posveti pažnja – ističe najbolji teniser svijeta.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )