Foto: Instagram/printscreen

BERLIN - Porodica 22-godišnje njemačko-izraelske državljanke Šani Louk, za koju se vjerovalo da je Hamas držao u Pojasu Gaze kao taoca, obaviještena je o njenoj smrti

Porodica 22-godišnje njemačko-izraelske državljanke Šani Louk, za koju se vjerovalo da je Hamas držao u Pojasu Gaze kao taoca, obaviještena je o njenoj smrti.

"Nažalost, juče smo dobili vijest da moja kćerka više nije živa", rekla je njena majka Rikarda za njemački RTL.         

Izraelska vojska je pronašla dio kosti lobanje, bez koje osoba ne može da preživi, a analizom DNK je utvrđeno da se radi o Šani.

Tijelo još nije pronađeno, a nije poznato ni gdje su otkriveni fragmenti kosti.

Rikarda Louk je kćerku prepoznala na osnovu tetovaža i dredova na video snimcima koji su kružili internetom nakon upada Hamsa u Izrael 7. oktobra. Hamas ju je, zajedno sa drugim taocima, oteo sa muzičkog festivala u južnom Izraelu u pustinji blizu granice sa Pojasom Gaze.

Na snimcima se moglo vidjeti kako Šani nepomično, polugola, leži u jednom kamionetu okružena pripadnicima Hamasa. Noga joj je stajala u neprirodnom položaju, a hamasovci su vikali "alahu akbar", odnosno, "Bog je veliki".

Majka je rekla da prepostavlja da joj je kćerka ubijena 7. oktobra i da je najvjerovatnije upucana u glavu. "Makar nije patila", kazala je.

Izraelski predsjednik Jicak Hercog je za Bild kazao da je Šani ubijena na svirep način.

"Žao mi je što moram da izvijestim da je potvrđeno da je Šani Louk ubijena. Njena lobanja je pronađena. To znači da su joj ove sadističke i varvarske životinje odrubile glavu dok su napadali, mučili i ubijali Izraelce. Ovo je velika tragedija",  rekao je predsjednik Hercog.

Ipak, za sada i dalje kruže neprecizni izvještaji o tome na koji način je tačno Šani stradala.

Podsjetimo, na muzičkom festivalu je ubijeno oko 260 ljudi, a u napadu Hamasa je ukupno stradalo 1.400 ljudi.

Nakon toga je Izrael odgovorio snažnim bombardovanjem Gaze, a do sada je poginulo više od 8.000 Palestinaca, prenose agencije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )