Foto: KK CELIK

Trijumfom u Mostaru rezultatom 84:80 košarkaši Leotara su praktično obezbijedili plasman u Ligu za šampiona.

Da bi i teoretski osigurali plasman među prvih pet ekipa Trebinjcima je potrebna još jedna pobjeda, mada u nekim solucijama čak ni ona nije potrebna ako rivali u narednim kolima ne budu maksimalni. Sjajnu partiju u Mostaru pružio je kapiten Đorđije Ninković.

Centar Leotara je u pobjedi učestvovao sa 26 poena i devet skokova i bio je daleko najefikasniji košarkaš.

– Ne gledam lični učinak jer smo mi prije svega tim i tako se ponašamo. Za sve nas je najbitniji rezultat ekipa na kraju i to nam donosi rezultat. Mislim da smo ovim trijumfom gotovo osigurali plasman u Ligu šest za šampiona. Odigrali smo veoma dobar meč. Svi momci su dali maksimum a ovaj put sam ja bio najefikasniji, sljedeći put će da bude neko drugi. Ovo je veoma važna pobjeda za sve nas i trijumf kojim smo potvrdili da smo u dobroj formi – istakao je Ninković.

Kapiten Leotara ističe da je prvi cilj bio da ekipa izbori opstanak a sad će odmjeriti snage sa najboljim timovima u Bosni i Hercegovini i boriti se čak i za polufinale koje treba da donese plasman u drugu ABA ligu. Sve to dobija na značaju kad se zna da je ekipa gotovo kompletna iz Trebinja.

– Leotar je ove sezone zaista jedna veoma pozitivna priča. Domaći igrači daju maksimum za svoj klub i jedino što nam je žao što ne možemo ove uspjehe da pobijedimo sa našim navijačima. Ovo su pobjede za njih u ovim trenucima. Želimo dodatno da ih obradujemo. Evo ostvarili smo već dva cilja. Izborili smo opstanak i pored toga se gotovo plasirali u Ligu šest za šampiona. U drugi dio sezone ulazimo rasterećeni u potpunosti, ali to ne znači da smo bez ambicija. Pokušaćemo i tu odigrati najbolje što možemo i da se borimo za plasman u plej-of i drugu ABA ligu. Ova ekipa je pokazala svoju snagu i očekujem da tako bude i u nastavku sezone  – dodao je kapiten trebinjskog kluba.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )