Foto: unsplash.com

Dekoracija je postala nezaobilazna stavka svih banjalučkih proslava, a Banjalučani ideje traže na Pinterestu.

"Lola design" i "Dora fora dekoracije" potvrdili su za "Nezavisne novine" da Banjalučani prate svjetske trendove, te im šalju slike dekoracija sa aplikacije Pinterest, a kako je kazala "Dora fora", klasični lukovi su već prevaziđeni, sada se traži mnogo više.
 
"Ako se vratimo samo par godina unazad, dekoracije su bile i tada aktuelne, ali ne ovoliko. Zahtjevi i očekivanja klijenata su se promijenili. Ranije su dekoracije bile samo za prvi i 18. rođendan, a sada roditelji žele da isprate sve, od otkrivanja pola, preko izlaska iz bolnice, pa onda rođendani, i nije važno da li je rođendan treći ili 33, svi žele dekoraciju koja je najčešće popraćena temom", ispričala je Nikolina Čorokalo iz "Lola designa".
 
Dodaje da su 18. rođendani totalna suprotnost od prvih i za njih se traže tamnije boje, najčešće u kombinaciji sa shimmer wallom.
 
"Ono što spaja prvi i 18. rođendan su definitivno brojevi, a najtraženiji su svijetleći. Za prve rođendane su češće pastelne boje, roza i plava dominiraju, u zavisnosti od pola, ali uvijek ih upotpune nekom bež nijansom. Figurice sa različitim junacima su aktuelne, ali najtraženije su mede i već tri godine potražnja za njima ne staje", ispričala je ona.
 
Njima najveći izazov predstavlja oprema i kako je prebaciti iz zemalja okruženja.
 
"Najizazovnija dekoracija je bila na splavu. Skoro svu opremu koju imamo žena je rezervisala, postavljanje nije bilo toliki problem jer smo imali dosta vremena, ali problem je bio u sklanjanju, jer smo imali samo pola sata, pa je nas šest krenulo u četiri auta da to sve pokupi. Svi baloni su trebali ostati u komadu jer je mama te iste balone proslijedila u dom za nezbrinutu djecu, pa smo na neki način i njih obradovali", ispričala je ona.
 
Kako kaže, najčešće klijenti pošalju sliku željene dekoracije i traže "kao sa slike".
 
"Proslave su pretežno vikendom, pa početkom sedmice počinjemo pripreme, pravimo raspored postavljanja i naručujemo ono što nam je potrebno. Dan ranije pripremimo sve. Pretežno radimo sa duplim balonima, što iziskuje više vremena u pripremi, ali su i rezultati bolji. Dekoracije izgledaju skuplje, ali i potpunije. Formiramo lukove, pripremimo dodatne balone i još jednom provjerimo spiskove i razdvojimo opremu po grupicama. U dogovoreno vrijeme dolazimo na lokaciju i krećemo sa postavljanjem", navela je Čorokalova.
 
"Profil Lola" je, kako kaže, nastao prije malo više od četiri godine.
 
Nešto što izbjegavaju su, kako kaže, izlasci iz bolnice, gdje tate ili tetke žele konstrukcije.
 
"Bebe su mala bića koja još nemaju razvijen imunitet, a oprema nije sterilna. Tu je, po mom skromnom mišljenju, bolja opcija helijum", pojasnila je ona.
 
Najljepše u ovom poslu je, kako kaže, osjećaj povjerenja i važnosti jer je neko odabrao baš vas za tako bitan događaj, a mala umjetnička djela će da žive kroz slike.
 
"Osmijeh i sjaj u očima malih drugara su nešto što nema cijenu i ma koliko bilo stresno, njihov osmijeh je šlag na torti kao dokaz koliko se trud isplatio. Dekoracija je u današnje vrijeme jako važna kako roditeljima, tako i slavljenicima, zbog samog izgleda prostora, a i fotografisanja. Roditelji većinom traže da dekoracije budu bogate balonima i igračkama, ali i da oni na neki način daju svoj lični pečat, te da se po nečemu dekoracija razlikuje od drugih", zaključila je Čorokalova.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )