Foto: KK CRVENA ZVEZDA

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi u 21. kolu Evrolige od Barselone - 72:60.

Izabranici Dejana Radonjića su prošle sedmice savladali Real Madrid u gostima, pa su se s pravom nadali da mogu da “skinu skalp” još jednom španskom velikanu. Ipak, izabranici Dejana Radonjića nisu uspjeli da na pravi način pruže otpor jednom od timova koji je pri vrhu liste kandidata za titulu u ovom takmičenju.

Od prvog do posljednjeg minuta utakmice u dvorani “Aleksandar Nikolić” izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su imali prednost, nakon deset minuta imali su prednost od deset poena (21:11) koju je Crvena zvezda uspjela u nekoliko navrata da ugrozi, prije svega u drugoj četvrtini, ali su gosti odbili sve nalete tima s Malog Kalemegdana, i na kraju slavili.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku velike borbe, uvodnih 10 minuta apsolutno je pripalo gostima, dok je domaći tim bio mnogo bolji u drugom periodu. Tome svjedoči i rezultat, a izabranici Dejana Radonjića nisu mogli da uhvate pravi ritam na startu utakmice. Crvena zvezda tokom prve četvrtine nije nijednom pogodila za dva, imala je samo tri trojke, što su gosti umjeli da kazne.

Nakon serije 5:0 na otvaranju, Barselona poenima Oriole dolazi sredinom prve četvrtine do osjetnije prednosti koja je iznosila 11 poena (3:14). Držali su izabranici Jasikevičijusa crveno-bijele na “dvocifrenoj distanci” do kraja prvog dijela meča, koji su završili s 13 poena prednosti na svom kontu (8:21).

U drugoj četrtini, Crvena zvezda je zaigrala mnogo bolje u odbrani i zatvorila gostima gotovo sve prilaze ka košu. Imali su crveno-bijeli i sreće u pojedinim momentima, kada su ostavljali košarkaše Barselone usamljene na šutu za tri poena, što ovi nisu uspijevali to da iskoriste. Nakon 12. minuta košarke u dvorani “Aleksandar Nikolić”, Dejan Davidovac pogađa prvu dvojku za Zvezdu, a onda je uslijedila serija izgubljenih lopti i grešaka na obje strane.

Sredinom druge četvrtine, Crvenu zvezdu je u život vratio Džoni O'Brajant, koji je s nekoliko skokva na obje strane i poena s linije za slobodna bacanja uspio svoj tim da dovede do zaostatka od svega pet poena (21:26). Od ovog naleta su se gosti odbranili, ali nisu imali pravo rješenje za Džordana Lojda, koji se na teren vratio nakon povrede i upisao prve minute u ovoj godini. Plejmejker je u finišu druge četvrtine preuzeo odgovornost i s nekoliko veoma teških i važnih prodora stigao do sedam poena i svom timu omogućio da na veliki odmor od s “minus četiri” (35:31).

Zvezda je serijom promašaja otvorila treću dionicu, prije svega zahvalujući dobroj odbrani gostiju, koja je bila na visokom nivou tokom cijelog perioda. S druge strane, škripilo je u defanzivi tima s Malog Kalemegdana, što je iskoristio pre svih Higins, a Barselona stigla ponovo do dvocifrene prednosti (36:47). Trojkama Koloma i Lazića delovalo je da crveno-bijeli mogu da se vrate (43:49), ali onda četiri napada nisu mogli da realizuju. Barselona je to kaznila i u finišu treće dionice stigla do maksimalnih “plus 14” (43:57).

Posljednja dionica je katastrofalno počela za Crvenu zvezdu, pošto je nakon namernog faula Koloma, a onda i prekršaja Davicovca, Šmits postigao četiri poena s linije za slobodna bacanja. Nije išao razvoj situcije na ruku timu Dejana Radonjića, pošto je “blaugrana” vrlo lako došla do 19 poena prednosti (45:64), uz to, crveno-bijeli su rano ušli i u problem s faulovima.

Nakon ove utakmice, crveno-bijelima slijedi četvorodnevni put u Bar i Istanbul, na utakmice sa Mornarom i Efesom.

Kori Higins je bio najefikasniji na utakmici sa 14 poena, dok je Dobrić predvodio Zvezdu sa 11 poena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )