Foto: x.com

Obilna kiša poplavila je puteve, kuće i tržne centre i nakratko zaustavila operacije na aerodromu u Dubaiju.

Dubai, finansijski centar Bliskog istoka, bio je paralizovan jakim olujama koje su izazvale poplave širom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.
 
Vodeći trgovački centri Dubai Mall i Mall of the Emirates pretrpjeli su poplavu, a voda je bila do gležnja na najmanje jednoj stanici metroa Dubaija.

Putevi i stambene zajednice također su pretrpjele teške poplave u scenama koje se ponavljaju oko naftom bogatih Emirata, pustinjske zemlje u kojoj je kiša neobičan događaj.

Škole su zatvorene širom UAE i očekuje se da će ostati zatvorene u srijedu, kada se predviđaju nove oluje, uključujući grad.

Aerodrom Dubai, najprometnije međunarodno čvorište na svijetu, mjereno putničkim prometom, obustavio je operacije na 25 minuta i otkazao više od 50 letova.

"Dubai Airports može potvrditi da zbog kontinuiranog vanrednog vremena koje se trenutno događa u UAE, Dubai International (DXB) privremeno preusmjerava dolazne letove koji treba da stignu večeras u utorak, 16. aprila. Polasci će nastaviti s radom kada se situacija poboljša", saopštio je glasnogovornik aerodroma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Lekic (@antoniolekic)

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )