Foto: Srpskainfo/RAJKO RISTIĆ/RAS SRBIJA

Filip Mrkajić, dečko pjevačice iz Banjaluke Romane Panić, pušten je iz zatvora u Brizbejnu prije isteka kazne od 18 mjeseci, saznaje Blic.

Mrkajić u zatvoru je bio od 25. juna, a danas je, kako saznajemo, iz Australije doputovao u Srbiju.

On je odmah po dolasku otišao da se vidi sa svojom izabranicom Romanom.

Romana i Filip osuđeni su u Brizbejnu na 12, odnosno 18 mjeseci zatvora, zbog krađe novca sa bankomata, a pjevačica je 1. avgusta puštena na slobodu.

Ona je imala pravo na prevremeni otpust poslije odslužene dvije trećine kazne, budući da nije pravila prekršaje i primjereno se ponašala u zatvoru, piše Blic.

Podsjetimo, prilikom pretresa stana koji su Romana i Filip koristili u Brizbejnu, policajci su pronašli čitavu mehanizaciju koju je krimi-par koristio za pljačku bankomata – uređaj za “skiming”, kartice za skladištenje podataka na kojima su snimci klijenata na bankomatima, lične bankarske podatke za klijente i alat za instaliranje uređaja. Pronađeni su i snimci zabilježeni sa kamere postavljene na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijskih dolara.

– Bilo je toliko sofisticirano da uređaji na dva bankomata nisu otkriveni duže vrijeme – objasnio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )