Foto: Instagram

Dugogodišnji NBA košarkaš Džedi Osman oženio se poznatom turskom glumicom Ebru Šahin na Ohridu.

Spektakularno vjenčanje održano je na Ohridu, gdje se oženio reprezentativac Turske i dugogodišnji NBA igrač Džedi Osman. On je inače i rođen na Ohridu, a vuče korijene i iz Sandžaka.

Otac mu je iz Turske, a majka mu je Bošnjakinja iz Novog Pazara. Dio života Džedi proveo je u Sarajevu gdje je išao u osnovnu školu, a odlično govori naš jezik. To je pokazao i na svadbi! 

Osman se oženio sa Ebru Šahin, poznatom turskom glumicom, a vjenčanje je održano u petak. Ipak ovo nije jedino slavlje koje će se desiti, pošto par planira još jedno vjenčanje i to u Turskoj, na plaži Češme blizu Izmira gdje se par i upoznao.

Na samom venčanju se moglo čuti nekoliko "narodnjaka". Jedna od pjesama koja je mogla da se prepozna je "Ramo, Ramo druže moj", ali u turskoj verziji. 
 
Bilo je i pjevanja na srpskom, pa je tako uveče u kafani Džedi zajedno sa prijateljima i suprugom zapjevao hit Halida Bešlića "Miljacka". Pogledajte taj momenat: 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw)



Džedi ima 27 godina i ponikao je u Anadolu Efesu za koji je igrao šest sezona prije nego što je 2015. godine izabran kao 31. pik na draftu. Od tada je član Klivlenda, a u prethodnoj sezoni je na 66 mečeva prosječno igrao 22 minuta i za to vrijeme je postizao 10,7 poena. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )